Amistós amb l'Argentina?

La federació ha tingut contactes amb l’‘albiceleste’ per mirar de jugar un partit després de la suspensió del matx contra Israel

Amistós amb l'Argentina?AFA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Argentina de Leo Messi, el Kun Agüero, Ángel di Maria, Javier Mascherano i companyia s’està preparant a Barcelona per al Mundial de Rússia del 2018, que arrenca just d’aquí a una setmana amb un Rússia-Aràbia Saudita. En un principi, l’albiceleste havia de disputar un últim test de posada a punt dissabte vinent contra la selecció d’Israel a Jerusalem. No obstant això, la federació argentina (AFA) es va veure obligada a suspendre el partit dimecres després de les pressions rebudes per part de la federació de Palestina arran dels conflictes polítics a la zona. Fins i tot, va arribar a anomenar Leo Messi amb to amenaçador i va mobilitzar a una vintena de persones davant les portes de la ciutat esportiva Joan Gamper perquè protestessin contra l’amistós amb xiulets i amb algunes samarretes tacades de vermell sang.

Etiquetes:

Davant la situació i les fortes pressions, l’AFA va decidir suspendre el matx i poc després es va posar en marxa per buscar un altre amistós abans d’arrencar el Mundial, que per al seu conjunt comença el dia 16 contra Islàndia. Segons el portal TNTSports, l’ens buscava un combinat de menor nivell, i és en aquest punt quan va sorgir el nom d’Andorra com a possible rival de la selecció, a més del de Malta, Liechtenstein i fins i tot la selecció de Catalunya. Tal com apuntava aquesta mateixa informació, l’enfrontament es disputaria dissabte vinent a Barcelona, o també s’estudiava la possibilitat de fer-lo a Rússia.

Amb tot, fonts properes a la Federació Andorrana de Futbol (FAF) veien difícil disputar aquest partit amb tant poc temps de preavís. Organitzar un amistós oficial requereix molts dies de preparació i a més poder conformar una llista de convocats digna en tan poc temps seria una tasca complicada per a Andorra. Per altra banda, la FAF ha procurat en els últims anys mesurar-se en amistosos contra combinats d’un nivell no gaire superior o almenys no de primer nivell mundial, per evitar així golejades que de ben poc servirien de cara a la preparació d’altres partits.

El que sí que és cert és que ahir hi va haver contactes entre les dues federacions per tractar aquesta possibilitat, la qual no es descartava, tot i que tampoc es va arribar a tancar res en concret. Durant el dia d’avui es podria arribar a concretar alguna cosa, malgrat que les opcions d’organitzar un amistós en condicions en tan poc temps és mínima.

Per altra banda, arran d’aquesta situació, les xarxes es van omplir ahir d’algunes crítiques envers la preparació que ha dut a terme l’albiceleste per al Mundial els darrers mesos. Primer va pedre al març contra Espanya per un contundent 6 a 1 i la setmana passada es va enfrontar a la humil selecció d’Haití, a qui va superar per un clar 4 a 0. Amb la suspensió del partit contra Israel, l’afició argentina té un pèl d’incertesa de cara al Mundial.

KOLDO ÁLVAREZ, A LITUÀNIA PER ANALITZAR LETÒNIA, EL PRIMER RIVAL A LA LLIGA DE LES NACIONS

La situació del possible amistós contra l’Argentina va agafar fora del país el seleccionador, Koldo Álvarez. El tècnic era dimarts passat a Vílnius per presenciar el partit entre Lituània i Letònia. L’objectiu era el d’analitzar aquest segon combinat, que serà el primer rival d’Andorra a la Lliga de les Nacions el 6 de setembre vinent a Letònia. Precisament, la selecció letona va ser l’últim rival de la tricolor en partit oficial, el 10 d’octubre, i serà el rival inaugural en la nova competició.

El duel que el seleccionador va presenciar en directe al Gireno Stadionas es va resoldre amb taules. Letònia es va avançar al marcador al minut 46 i a les acaballes Lituània va fer l’empat a un que seria definitiu.

tracking