Olimpisme

Reneix la candidatura Pirineus-Barcelona per als Jocs

Reneix la candidatura Pirineus-Barcelona per als Jocs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidatura Pirineus-Barcelona de cara als Jocs Olímpics d’hivern del 2026 o el 2030 sembla que torna a prendre força, segons va declarar el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, en una entrevista a Mundo Deportivo. El màxim dirigent de l’esport català va assegurar que estan estudiant amb diverses instàncies, com ara el Comitè Olímpic Internacional o el Comitè Olímpic Espanyol, la possibilitat de tornar a engegar la candidatura.

Sobre una hipotètica participació d’Andorra en la coorganització d’aquests Jocs, Figueras va manifestar en la conversa amb Mundo Deportivo que “ara el COI no vol limitar els Jocs Olímpics a un territori nacional, i veuria bé que ho féssim amb d’altres països”, i va agregar que “Andorra tindria sentit que tingués algun tipus de col·laboració”. En aquest sentit, també es va referir a França i va afirmar que “el COI fuig de grans infraestructures que després no serveixen per a res, com ara una pista de bobsleigh, i aquí França ens podria ajudar”.

La candidatura Pirineus-Barcelona per al 2026 va descartar-se en primera instància el març del 2017 per part de l’ajuntament de Barcelona.

tracking