ACB LLIGA ENDESA

Primer 'match ball' desaprofitat

El MoraBanc no aprofita el primer ‘match ball’ contra el Barça però deixa una bona imatge i esperança per repetir una sorpresa al Palau

Andrew AlbicyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Llàstima. No va poder ser. La victòria en un dels partits més importants de la història del MoraBanc Andorra, si no el que més, no va acabar arribant. I no va ser perquè no es va lluitar suficientment, sinó perquè el rival, ni més ni menys que l’FC Barcelona Lassa, va tirar de talent i experiència per no caure en l’abisme. L’ocasió era perfecte. Gairebé 5.000 persones van omplir el Poliesportiu d’Andorra en un dels ambients més macos que s’ha viscut al fortí tricolor i van ajudar i empènyer els jugadors a plantar cara als blaugrana. L’oportunitat era històrica, única, però finalment no es va poder aprofitar.

Amb tot, lluny de mirar al terra i donar-se per vençuts, plantilla, tècnic i directiva van sortir orgullosos per la imatge deixada ahir, i amb l’ambició de donar-ho tot el partit de demà (sí, demà ja), el tercer i definitiu, que serà a cara i creu per als dos conjunts. Començant pel president, Gorka Aixàs, frisós de disputar el darrer matx de l’eliminatòria tot just acabar el d’ahir. “Aquest partit em deixa amb ganes de jugar el següent”, va comentar.

El que molta gent es plantejarà ara és si es poden donar dos cops seguits al Palau Blaugrana. Ell ho tenia clar. “Sí que és possible donar dues sorpreses. La temporada no s’ha acabat avui, és clar que teníem una molt bona oportunitat jugant a casa amb l’ambient que hem tingut, que ha sigut espectacular. Però és el Barça i el play-off, és al millor de tres i en queda un altre”, va indicar Aixàs.

Un altre que va demostrar que hi creu va ser el director general, Francesc Solana. “Qui pensi que l’eliminatòria està perduda després de la derrota en aquest partit no ens coneix. Nosaltres no som així. Divendres [demà] anirem a competir al màxim”, va comentar un Solana que va acceptar que “és difícil guanyar dues vegades seguides al Palau, és clar. Hem de fer un molt bon partit, com l’altre dia. L’equip està en disposició de fer-lo i lluitarem”.

També Andrew Albicy, després d’haver realitzat un gran partit amb 22 punts, sent el màxim anotador tricolor, va mostrar ganes de tornar al Palau. “Estem decebuts de no haver aprofitat una molt bona oportunitat d’eliminar el Barça davant el nostre públic. Encara queda un matx i intentarem fer el mateix partit que el primer, ens hem de recuperar molt ràpid”, va comentar el base francès, que va afegir que “com hem vist, estem preparats per jugar mirant-los als ulls, així que, per què no podem donar una altra sorpresa?”. Per la seva part, el capità, Oliver Stevic, va fer una autocrítica constructiva. “El play-off segueix, necessitem descansar bé i canviar els petits detalls pels quals s’ha decidit el partit per a divendres [demà].”

Joan Peñarroya, per la seva part, va parlar dels petits errors del duel d’ahir, però malgrat acceptar estar “trist”, hi havia un punt de satisfacció. “Segur que hi ha moltes coses a millorar, però estic content del partit que hem jugat, de com l’hem afrontat, i fins i tot de com l’hem perdut, amb les nostres armes i el nostre estil, i aquest és el partit que buscarem al Palau”, va dir el tècnic.

AMBIENT INSUPERABLE

Una de les millors situacions que es van poder viure ahir, més enllà de l’emoció sobre el parquet, va ser l’immillorable ambient al Poliesportiu. Malgrat que era un partit entre setmana i a una hora matinera, l’afició va respondre i va omplir el pavelló, deixant una foto per al rècord, sobretot en el moment en què es va desplegar el mosaic amb els colors de la bandera andorrana. A més, van ajudar l’equip deixant-se les veus i les ànimes en tot moment. “Ha estat espectacular. La gent d’Andorra s’ha de sentir orgullosa de poder viure un espectacle com el que han viscut avui, d’omplir el pavelló i de gaudir d’un esport que ens estimem, que a Andorra ha arrelat i fa que la gent se senti orgullosa del seu equip”, va assenyalar Solana. Segur que demà l’afició tricolor es tornarà a fer sentir al Palau Blaugrana.

Primer 'match ball' desaprofitat

Primer 'match ball' desaprofitat

Primer 'match ball' desaprofitat

tracking