ACB LLIGA ENDESA

“No som unes floretes”

Joan Peñarroya deixa clar que la seva plantilla afronta el primer assalt de forma valenta i amb crèdit suficient

“No som unes floretes”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club MoraBanc Andor­ra engega avui un dels somnis que van renéixer l’estiu passat mentre el director general, Francesc Solana, i companyia confeccionaven una nova plantilla per tornar a fer gaudir el país amb la pilota taronja. El primer assalt és a Barcelona, al Palau Blaugrana, l’escenari del Futbol Club Barcelona Lassa d’Svetislav Pesic. Aquest conjunt es mou i carbura a les mil meravelles en tots els aspectes de la pista des que va arribar l’entrenador serbi i té tot el vestidor a la butxaca. Setmanes enrere, tant a la final de la Lliga Catalana com en el matx de la segona volta de la fase regular de la Lliga Endesa, el MoraBanc Andorra es va oblidar de donar la talla. No obstant això, el coach va comentar que tot i haver quallat enfront els del Principat probablement el partit més complet del curs no se’n refia.

En relació amb aquestes declaracions des de la Ciutat Comtal, Joan Peñarroya va exposar ahir que suposa “que ha de posar en alerta tothom, tot i que ens podríem valorar nosaltres una mica més. Som un equip perillós i ho hem demostrat al llarg de la temporada, ja que aquí hem guanyat tothom d’Eurolliga menys el Baskonia. No som unes floretes, eh! Anem a competir i a ser valents sabent que ells són favorits i dels grans. Però té tota la raó, com ens donin una miqueta ho agafarem, n’estic convençut”.

Precisament en aquesta darrera frase de Peñarroya hi ha la clau de la cita d’aquesta nit (20.45 hores). Els tricolors han de mentalitzar-se que per superar aquesta eliminatòria dels quarts de final del play-off han de posar contra les cordes el Barça, transmetre-li por i dubtes i, d’aquesta manera, perdrà confiança per als pròxims enfrontaments. La fase és al millor de tres i per al tècnic egarenc de cara a passar-la no és estrictament necessari que els seus s’imposin al Barcelona a la primera de torn, ja que “s’han de guanyar dos duels”. El segon i bastant transcendent per a qualsevol desenllaç serà el proper dimecres a Andorra (19.45 hores) i el possible tercer, al Palau divendres (19.45 hores).

Realitzar una inicial clavada d’ullals és vital i/o importantíssim. Que després el rival sagni o es presenti immune ja és una altra cosa. La intenció de voler un lloc a les semifinals s’ha d’olorar des del salt inicial. Pierre Oriola i Rakim Sanders formaran part del dotze blaugrana i es van quedar fora de la llista Phil Pressey i Sasha Vezenkov. Molt nom i qualitat, ara bé, primordial no perdre pilotes i facilitar transicions.

AMBICIÓ

UNA PLANTILLA PREPARADA FÍSICAMENT I MENTALMENT

Joan Peñar­roya i en general l’entitat han patit, i de quina manera, al llarg de la temporada pel que fa a lesions. En nombroses ocasions seguides el tècnic només ha pogut comptar amb onze o fins i tot deu jugadors del primer equip. Per al tram més motivant del curs va assegurar ahir que “anem a jugar contra un rival que físicament davant nosaltres va mostrar una gran exuberància, però en aquest aspecte som dels bons de la competició. Les cames és cert que pesen, tot i que es tracta d’estar bé de cap”.

ALBICY, COM UN TRO

El menut base francès confessa que fa uns quants partits que està en ‘mode’ play-off i als vuit darrers acumula una mitjana de 16 crèdits de valoració.

El base francès Andrew Albicy ha fet una evolució impressionant des que va aterrar al Bàsquet Club MoraBanc Andorra la temporada passada. Certament, les darreres actuacions no estan passant desapercebudes i, per exemple, ell mateix ja va comentar fa unes setmanes que tenia somnis d’Eurolliga i, fins i tot, d’NBA. Té tot el dret del món a créixer, ara bé, té un any més de contracte amb els tricolors i per donar la campanada al play-off de la Lliga Endesa serà una peça més que fonamental. Els aficionats andorrans ho saben i dijous passat contra el València Basket van voler esperonar-lo cridant el seu cognom en vàries ocasions i alhora al final del matx quan la plantilla es trobava al hall del Poliesportiu saludant l’afició. “Quan els escolto d’aquesta manera sento un enorme plaer, sempre he dit que el públic d’Andorra és fantàstic i els càntics el que em provoquen és que encara tingui més ganes de fer-ho millor damunt la pista”, comenta el menut jugador amb un somriure d’orella a orella.

Precisament, complint sobre el parquet acumula força jornades, ja que en les vuit darreres acumula una mitjana d’11,1 punts, 5,9 assistències i 16 crèdits de valoració. Unes xifres de crac que encaixen amb les següents declaracions del mateix director d’orquestra de l’equip: “Des de fa uns quants partits estic en mode play-off. Espero mantenir aquest nivell per ajudar a guanyar.”

tracking