El MoraBanc necessita trencar precedents al play-off

Els tricolors han jugat dues vegades els quarts, una contra el Barça i l’altra davant el Madrid, i en ambdues han caigut

El MoraBanc necessita trencar precedents al play-offFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra té una cita amb la història a partir de demà. Disputarà per tercera vegada el play-off de l’ACB, una fita gegant per a una entitat com aquesta, que no ha parat de créixer i ha seguit una clara línia ascendent els darrers vuit anys. En les dues anteriors participacions, el club tricolor no va poder passar dels quarts de final. Primer, durant la temporada 1994-1995 va quedar eliminat precisament contra l’FC Barcelona per 2 a 0, i fa només un any, el totpoderós Reial Madrid es va adjudicar una eliminatòria molt igualada per 2 a 1.

Etiquetes:

És per aquest motiu que el MoraBanc haurà de sobreposar-se a aquests i molts altres precedents si vol tenir opcions d’accedir per primera vegada a les semifinals. Per exemple, en l’històric de l’ACB en els duels entre el tercer i el sisè, el balanç és de 16 a 5 a favor del millor posicionat en la fase regular. L’últim sisè que es va classificar per a la següent ronda va ser l’Estudiantes, la temporada 2004-2005, i la víctima va ser el Barça. Aleshores, però, es disputaven els quarts de final a cinc partits i no a tres, com es fa ara.

No obstant això, si hi ha una cosa que han mostrat els jugadors del MoraBanc tota la temporada i, especialment en aquesta segona volta, és ambició, i no tanquen les portes a res. “Anem al play-off sense por”, indicava després del partit contra el València Jaime Fernández, que avisava que el Barça és un rival “molt complicat i els dos últims partits que vam jugar a la Lliga Catalana i a l’ACB van ser molt durs. Hem de fer les coses millor per gua­-nyar”. En una línia similar parlava Moussa Diagne, que assenyalava que “és el rival que volia, s’ha complert el meu somni. Respecto molt el Barça, és un gran equip, el meu equip, i hem d’intentar competir i guanyar allà”. També el capità, Guille Colom, expressava ambició i comentava que “els últims partits contra ells han sigut un maldecap, però també és difícil que ens guanyin tants cops seguits. Anirem a Barcelona a lluitar i a casa els podem guanyar com l’any passat el Madrid, però serà complicat”.

LUKA DONCIC, MVP MOVISTAR DE LA TEMPORADA

Luka Doncic va ser nomenat ahir MVP Movistar de la temporada 2017-2018 de la Lliga Endesa. El jove jugador del Reial Madrid va sumar 75 punts dels 100 possibles en la votació feta per aficionats, premsa, jugadors i entrenadors, sumant-ne 5 més que Tornike Shengelia, segon en la cursa pel trofeu més important. Andrew Albicy, Jaka Blazic i Jaime Fernández eren els aspirants del MoraBanc al guardó.

tracking