Amb el triomf al cap per lligar Europa

Els tricolors es volen assegurar la setena plaça per no dependre d’altres per tornar a l’Eurocup

Amb el triomf al cap per lligar EuropaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ACB disposa de quatre places d’Eurolliga i tres d’Eurocup per a la pròxima temporada que correspondrien als set primers classificats, sempre que no hi hagi alguna renúncia pel mig, com la de l’Iberostar Tenerife l’any passat, que va decidir jugar la Champions League. Per no haver d’estar pendent d’altres equips, el MoraBanc Andorra ha de guanyar demà el València Basket, un triomf que garantiria la setena plaça a la Lliga Endesa, i el retorn a la competició continental per segona temporada consecutiva.

Etiquetes:

La derrota a Màlaga ja és aigua passada, i al vestidor ja només pensen en el conjunt taronja, tal com va admetre Jaka Blazic: “per a nosaltres és un partit molt important i ens hi juguem molt, nosaltres sabem que els podem guanyar, i ho intentarem”. A més, va assegurar que “juguem contra un equip d’Eurolliga i és una gran oportunitat per demostrar el que hem après i com hem treballat enguany. Estem preparats per competir, tot i que serà dur”. Els valencians arribaran al Principat sense res en joc de cara a aquesta última jornada, ja que acabaran quarts a la lliga passi el que passi, a més, dos dels seus jugadors més destacats, com Bojan Dubljevic o Erick Green, seran baixa pels problemes físics que arrosseguen. En canvi, Sam Van Rossom reapareixerà després de la lesió, i també ho podria fer Rafa Martínez. Tot i aquestes circumstàncies, l’escorta eslovè del MoraBanc Andorra va assegurar que “segur que jugaran relaxats i sense pressió, però també ho faran dur. Tenen molt talent a totes les posicions i segur que serà difícil”.

Jaka Blazic va arribar a l’estiu i va signar un contracte d’un any amb els tricolors, i precisament el València Basket és un dels equips que ha sonat com a possible destí per a ell. A la compareixença d’ahir va manifestar que “durant la temporada hi ha molts rumors, però al meu agent no el va contactar ningú d’aquest equip”, i va agregar que “ara estic centrat en el partit de dijous i a classificar el MoraBanc Andorra per a l’Eurocup”, mentre que sobre el seu futur va declarar que “a nivell personal no sé què em depararà l’estiu”.

DETENEN UN DELS CANDIDATS A PRESIDIR L'ACB, QUE CONTINUA SENSE DIRIGENT

L’Assemblea de l’ACB va reunir-se ahir a Barcelona amb la intenció d’escollir el nou president de l’ens, però finalment no va ser així. Un dels tres candidats, Juan Francisco García (expresident de l’Estudiantes) va ser detingut al matí en el marc de l’operació Zaplana que ahir va acabar amb la detenció de l’ex-ministre espanyol. La seva candidatura va ser retirada, i cap dels altres aspirants, Miguel Juane i Javier Imbroda, van aconseguir els 14 vots favorables necessaris per ser el màxim mandatari de l’ACB després de dues votacions. Després de la reunió, el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, va manifestar que “és un contratemps, perquè la voluntat era arribar a acords per tenir un nou president”. Les funcions de president les seguirà fent José Miguel Calleja, director general de l’ACB des del març.

tracking