Tot per decidir

El MoraBanc Andorra es jugarà la classificació final a l’ACB i a quin rival s’enfronta al play-off el dijous contra el València al Poliesportiu

Tot per decidirACB PHOTO / M. POZO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La derrota del MoraBanc Andorra a Màlaga contra l’Unicaja encara cou, en especial pels 19 punts de marge que va deixar escapar l’equip tricolor, i també per les últimes jugades polèmiques, però tot i el cop que va rebre el vestidor dissabte a la nit, el bàsquet dona una segona oportunitat i els tricolors arribaran a l’última jornada (dijous a les 20.30 hores contra el València Basket al Poliesportiu) amb opcions matemàtiques d’acabar entre la cinquena i vuitena posició en funció dels resultats.

Els quatre primers llocs ja estan definits amb Madrid, Baskonia, Barça i València en aquest ordre, que esperen rival, ja que la resta de places de play-off encara no estan definides. El MoraBanc Andorra tanca la 33a jornada en setè lloc, i només podria empitjorar a la taula en un supòsit, perdre contra el València Basket, i que l’Iberostar Tenerife superi el Betis a domicili a Sevilla, una combinació que faria que el rival als quarts del play-off fos, de nou, el Reial Madrid de Pablo Laso. Qualsevol altra combinació deixaria els de Joan Peñarroya en la setena posició actual, o més amunt a la taula, tot i que per millorar a la taula haurà d’esperar derrotes dels rivals directes.

L’única combinació que deixaria els tricolors en cinquena plaça és un quàdruple empat a 19 victòries amb Gran Canària, Unicaja i Tenerife, per tant, l’Herbalife hauria de perdre a casa contra el Reial Madrid, els andalusos haurien de caure contra la Penya a Badalona, i els de Tenerife s’haurien d’imposar a domicili contra el Betis, a més també d’un triomf andorrà contra el València, una carambola que faria que precisament el vigent campió fos el rival al play-off. Per ser sisè, l’opció fàcil és que el MoraBanc guanyi i l’Unicaja perdi, ja que amb l’average favorable als tricolors, els superarien a la taula, l’altra possibilitat és un triple empat amb Gran Canària i Tenerife, una opció que faria que el rival fos l’FC Barcelona Lassa. Per últim, les possibilitats del MoraBanc Andorra per ser setè passen per guanyar, si també ho fa l’Unicaja, o per una derrota sempre que també ho faci el Tenerife. En aquest cas, l’oponent dels tricolors seria el Baskonia.

Números i rivals a banda, el sentiment al vestidor és que dijous s’ha d’anar per totes. “Tenim ganes de fer un bon partit”, va dir Jaime Fernández, mentre que Francesc Solana va declarar que “hem de seguir i ens hem adonat que podem competir contra un rival molt complicat”.

LA RESTA DE LA JORNADA

EL GRAN CANÀRIA PERD I NO TANCA LA CINQUENA PLAÇA (88-75)

L’Herbalife Gran Canària tenia ahir l’oportunitat de segellar de manera matemàtica la cinquena posició, però va acabar caient a Madrid contra el Movistar Estudiantes gràcies als 20 punts i 22 crèdits de valoració de l’estudiantil Edgar Vicedo, en un duel que va servir per homenatjar Sitapha Savané, que va anunciar la seva retirada.

Els altres moments emotius es van viure a Sant Sebastià i Bilbao. En el primer cas, el Delteco GBC es va imposar a la Penya per 92-87 en un duel sense res en joc, però marcat pel debut d’Álex de la Iglesia a l’ACB, un aler pivot de 35 anys que ha estat dels millors a la Lliga EBA aquesta temporada i que pateix esclerosi múltiple. Ahir va sortir al cinc inicial i va ser homenatjat pel públic del Donostia Arena.

A més, el RETAbet Bilbao Basket no va poder regalar un triomf a Àlex Mumbrú en el seu penúltim matx com a professional i va caure 73-82 contra l’UCAM.

tracking