ACB LLIGA ENDESA

Desconnexió i ajuda (87-86)

El MoraBanc Andorra cau a Màlaga per tan sols un punt en un partit que guanyava de 19 al tercer període

Desconnexió i ajudaACB PHOTO / M. POZO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan perds a l’últim instant un partit que guanyaves de 19, parlar d’àrbitres pot sonar a excusa de mal pagador, però el MoraBanc Andorra té raons de sobres per queixar-se del que va patir ahir, especialment al tram final, en unes decisions que una vegada rere l’altra van afavorir l’Unicaja de Màlaga.

Els tricolors van fer coses malament, ja que van deixar escapar una renda de 19 punts i van veure com els locals se situaven vuit punts per sobre a l’últim període, però no es van donar per vençuts i van tornar a entrar dins del partit. Albiciy va fer una gran jugada que va acabar amb cistella, que significava el 85-85 a 25 segons per al final, a més d’un tir addicional pel francès, però els àrbitres van assenyalar-li la falta en atac al gal. Un gir radical. I unes jugades després, els àrbitres van assenyalar una falta dubtosa a Moussa Diagne a un segon del final que acabaria sent decisiva gràcies al tir lliure que acabaria anotant McCallum, i a una última possessió dels tricolors per gua-nyar el partit, que acabaria amb un intent frustrat de tres de Jaime Fernánez després d’un tap del malagueny Carlos Suárez.

El MoraBanc Andorra no es va veure impressionat d’inici per l’escenari ni per la necessitat del rival, i va començar el partit manant i portant el ritme del joc. Els tricolors començaven a obrir forat al marcador gràcies a l’encert des de més enllà dels 6,75 metres. Però quan des de fora no entraven, no s’acabaven els recursos, i els de Joan Peñarroya van demostrar que per dintre també eren capaços de fer mal. Un encert que va anar acompanyat d’una bona feina en defensa. Els locals intentaven reaccionar amb diverses embranzides amb l’ajuda d’un públic que protestava gairebé totes les decisions arbitrals, però els visitants ni molt menys van enfonsar-se i van arribar al descans amb la màxima renda fins al moment (40-48).

La tensió era més que evident al Martín Carpena, i és que l’Unicaja es jugava ahir bona part de les seves opcions de ser a la pròxima Eurolliga. Una tensió que es va incrementar amb un triple de Walker que va posar el 42-61, màxima diferència pels tricolors, i que va fer que el públic local xiulés i esbronqués els seus jugadors. Però a partir d’aquí, tot va canviar. Els tricolors no van saber atacar la zona plantejada per Joan Plaza, i van baixar el nivell en defensa, fet que van aprofitar els malaguenys per remuntar, liderats per un gran Sasu Salin, que va finalitzar el partit amb 26 punts. A l’últim quart els andor­rans van fer el més difícil, reenganxar-se a un partit del qual ja havien marxat, però llavors van entrar altres aspectes en joc.

La part positiva, si és que n’hi ha, és que el MoraBanc no va perdre el bàsquet average, i encara podria acabar en sisè lloc, fins i tot cinquè, en funció del que faci avui l’Herbalife Gran Canària. La solució final, dijous al Poliesportiu, en el duel amb què els de Joan Peñarroya tancaran la lliga regular contra el València.

LES CLAUS

El triple

Tant a favor com en contra, els tirs de tres van marcar el partit. Primer, per- què els de Peñarroya poguessin obrir forat, i després perquè l’Unicaja acabés remuntat el partit.

La defensa

La zona que va fer l’Unicaja va ser una de les claus perquè els malaguenys poguessin capgirar el marcador. El MoraBanc no la va saber atacar, i això també va perjudicar darrere.

L’arbitratge

Les accions finals van caure totes per al conjunt local, especialment clamorosa va ser la falta en atac que van xiular-li a Andrew Albicy i que hauria suposat un 2+1 per al base francès.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

NO HEM FET COSES BÉ

La cara de Joan Peñarroya a la sala de premsa era un poema, i el primer que va dir el tècnic era que “volia mostrar el meu orgull pel partit que han fet els meus jugadors”. L’egarenc no va defugir de l’autocrítica, i va assegurar que “quan han fet la zona hem perdut la línia al joc, i ells han pogut entrar al partit juntament amb l’encert de Salin”, i va afegir que “no hem fet bé coses, sobretot en atac, i això després ens ha afectat en la defensa, a més, hem deixat escapar algunes situacions clares en el rebot”.

La derrota va ser un pal dur, i el tècnic va destacar que “els jugadors estaven molt fotuts, i que ho estiguin és un bon senyal”, i va agregar que “estic content de com hem afrontat el partit i content per veure el vestidor fotut com estava”.

Preguntat per les jugades polèmiques, Peñarroya va assegurar que “valoreu vosaltres les accions, jo he hagut de comptar fins a deu al vestidor. Hi ha l’última, la penúltima, l’antiesportiva... valoreu-ho vosaltres, que sou els que ho heu vist”.

Per últim, i pensant en el futur, l’entrenador va assegurar que “només pensem en dijous”, i va afegir que “volem competir contra tothom”.

EL RIVAL

Joan Plaza

“JO VAIG PERDRE A ANDORRA I NO VAIG TRENCAR RES”

El tècnic de l’unicaja va voler treure importància a l’actuació arbitral i no va voler valorar les jugades polèmiques, i va assegurar que “has d’estudiar què ha passat perquè un equip et remunti 19 punts”, i a més va enviar un missatge als tricolors i els va dir que “jo vaig perdre a Andorra i no vaig trencar res ni vaig muntar un numeret”. A més, l’entrenador va acusar el cos tècnic del MoraBanc d’“haver trencat una part del sostre des del túnel fins als vestidors”. Per últim, va destacar “el canvi de panorama i actitud a la segona part”.

ELS JUGADORS

Jaime Fernández, Base del MoraBanc Andorra

“HAN ESTAT MÉS AGRESSIUS”

El base va destacar que “a la primera part estàvem massa còmodes” i va afegir que “ells després han defensat més agressius i nosaltres no hem pogut fer el nostre joc”. Per últim, va assegurar que “hem competit bé, però se’ns ha escapat”.

Moussa Diagne, Pivot del MoraBanc Andorra

“HEM DE MILLORAR”

El senegalès va deixar enrere el seu habitual somriure, i va manifestar que “hem de millorar més perquè no hem sabut superar la zona”. A més, va manifestar que “com a jugador no vull parlar dels àrbitres perquè respecto la seva feina”.

tracking