BTT

Esperant més copes del món

La Massana i Vallnord-Pal Arinsal engeguen el compte enrere per a una nova cita mundialista abans de saber si podran repetir el 2019 i 2020

Andorra espera renovar la seu del mundial de BTT
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El compte enrere per a la Copa del Món de BTT del 2018 a Vallnord-Pal Arinsal ja ha començat. Concretament queden 49 dies (50 quan es va engegar el cronometre ahir) per tornar a veure els millors especialistes de la bicicleta de muntanya per Andorra per sisena vegada en els últims deu anys, setena si es compta el Mundial del 2015. El cònsol major de la Massana, David Baró, amb el cap de Govern, Toni Martí, i el president de la Federació Andor­rana de Ciclisme, Gerard Riart, així com el director tècnic de la Copa del Món, Albert Balcells, van presentar ahir la cita d’enguany, que ve carregada de novetats, sobretot en l’especialitat de cross-country (XCO).

No obstant això, un dels punts més importants de l’acte que va tenir lloc al teatre de les Fontetes va ser la mirada al futur. La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha de publicar el calendari de competicions per al 2019 i 2020 durant els propers dies i el comú està en espera de saber si podrà seguir acollint Copes del Món durant els propers dos anys. El cònsol era optimista. “Hem enviat els dossiers ja fa un any amb la candidatura completa. Són conscients que tenim moltes ganes d’acollir novament una Copa del Món. Estan a punt de publicar el calendari per al 2019 i 2020 i nosaltres tenim bones sensacions, esperem que ens renovin la confiança i puguem tenir la Copa del Món el 2019 i el 2020”, va assenyalar.

Un dels fets que poden donar punts a favor a Andorra com a seu fixa del circuit mundial, a més del bon bagatge que té el país organitzant aquestes proves, és que el cònsol menor de la Massana, Raül Ferré, forma part de la comissió de l’UCI de BTT. Tot i això, Baró va avisar que “hi ha molta competència i països que volen ser una seu fixa de Copa del Món”. El cap de Govern, per la seva part, també va mostrar el seu optimisme respecte a les possibilitats d’acollir novament la Copa del Món els propers anys. “Penso que no perdrem les Copes del Món perquè les coses es fan cada any millor”, va argumentar Martí.

Ambició per al 2018

Mentre els organitzadors tenen la vista fixa a la publicació del calendari de l’UCI del 2019 i 2020, estan capficats en la preparació de la cita d’enguany, que tindrà lloc del 10 al 15 de juliol, amb els dos darrers dies com a punts àlgids amb la celebració de les finals de descens (DHI) i cross-country. Just quan s’acabin les proves, es disputarà un any més el Mundial Masters fins al dia 18. El plat fort comptarà amb 700 riders provinents d’uns 40 països, igual que en l’edició passada, mentre que a la segona cita hi haurà uns 650 cor­redors de 25 països diferents, dels quals uns 80 per cent ja estan inscrits. Per la seva part, s’espera que prop de 400 voluntaris ajudin l’organització a fer que tot surti a la perfecció durant aquells dies.

Una de les novetats principals d’enguany serà la inclusió d’una nova prova relacionada amb l’XCO, el short track, la qual és més explosiva ja que dura només 30 minuts i comptarà amb 40 dels millors cor­redors de l’especialitat. L’altra gran novetat també va relacionada amb el cross-country i el seu circuit. Enguany es canviarà la zona de la sortida i l’arribada, que s’ubicarà al Planell i que permetrà facilitar el seguiment de la prova. “La idea és anar superant-se i millorant. La nostra aposta és que el públic estigui més a prop dels corredors”, va exposar Baró. La resta del traçat no canviarà, igual que el de descens, que es mantindrà tal com està. Tot i això, sí que hi haurà un petit afegit seguint la filosofia d’apropar la prova a l’afició, i és que s’instal·larà un sistema de megafonia per tot el circuit i d’aquesta manera es podrà saber què està succeint a la prova en cada moment des de qualsevol punt del recorregut.

Objectius d’espectadors

La Copa del Món del 2017 va registrar unes xifres d’audiència molt bones i la intenció per a aquest any és igualar-les o, si pot ser, superar-les. Baró va explicar que s’esperen uns 60.000 espectadors seguint les proves en directe a la Massana i uns 65 milions d’espectadors acumulats a través de la televisió.

AL DHI I XCO

Cinc aspirants andorrans

Gerard Riart va indicar ahir que, com en cada edició, s’està treballant per tenir riders andorrans a la Copa del Món. Guy Diaz és dubte en cross-country després d’haver patit una lesió a la clavícula fa unes setmanes. Per la seva part, Blanca Aracil i Guillem Casal, així com els júniors Nico Rey i Joan Aracil, són els aspirants a participar al descens. El president de la federació també va explicar que al setembre es farà un Campionat d’Andorra en què se sumaran punts UCI aprofitant la Copa Catalana que s’ha de celebrar al setembre.

Esperant més copes del món

tracking