ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc jugarà el play-off

El MoraBanc Andorra segella, per segona temporada consecutiva, la presència al play-off de la Lliga Endesa

El MoraBanc jugarà el play-offFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Doblet, entre cometes sí, però doblet. El Bàsquet Club MoraBanc Andorra va obtenir ahir a la tarda el passaport directe per disputar, per segon any consecutiu, el play-off de la Lliga Endesa. Els andorrans van passar per damunt del Delteco GBC com si es tractés d’un passeig militar (94 a 81), mentre que el Divina Seguros Joventut va imposar-se el Montakit Fuenlabrada aconseguint, per cert, la salvació matemàtica. El matx de Badalona es va celebrar a la mateixa hora que el del MoraBanc i, per tant, aquí la festa va engegar en finalitzar els duels.

La derrota de l’UCAM Múrcia la nit de dissabte va ser clau per culminar una matinal fantàstica i els tricolors no van necessitar esperar els resultats de la tarda del València Basket-Movistar Estudiantes, ni el de l’Iberostar Tenerife-Futbol Club Barcelona Lassa. Els del Principat van prendre’s la cita davant els donostiarres a vida o mort, és a dir, se’ls va notar absolutament a tots endolladíssims. Van complir amb escreix a la gran final de la temporada. Certament era vital per a l’entitat assolir aquest atractiu objectiu i, sobretot, després de les decepcions de l’Eurocup i la Copa del Rei. La campanya passada la plantilla d’aleshores ho va brodar, encara que la d’enguany ha aconseguit el més difícil: que l’afició no miri el passat amb anhel o articuli frases de l’estil quins temps vivíem amb Gio Shermadini i companyia.

És el curs dels Jaka Blazic, Jaime Fernández o Andrew Albicy i, òbviament, la resta també tenen mèrit. No obstant això, aquests han esdevingut peces fonamentals dels esquemes de l’entrenador, Joan Peñarroya, i en nombroses ocasions han fet de guies contagiant així els companys per crear un MoraBanc Andorra imparable, al qual li queden dues jornades de fase regular que poden significar moltíssim de cara a definir el rival per als quarts de final de la lluita pel títol de lliga. Abans tindrà per davant dos ossos durs d’Eurolliga: l’Unicaja de Màlaga i el València Basket. En el cas que assalti dissabte vinent (19.00 hores) el Martín Carpena s’assegurarà el sisè lloc i si alhora venç els valencians a la darrera jornada del dijous 24 (20.30 h) i l’Herbalife Gran Canària no s’embutxaca cap dels dos enfrontaments que li manquen (Estudiantes i Reial Madrid), doncs cinquena posició, bingo i a buscar més paper per seguir escrivint pàgines d’història del club. A més, a aquesta fita hi podria arribar amb un triple empat a 19 triomfs, tot i la complicació. El MoraBanc Andorra sí que va festejar aquesta classificació, ara bé, coneixent l’autoexigència dels jugadors i del cos tècnic, seguríssim que voldran més i, per què no, donar la sorpresa a la taula.

Sense anar més lluny, quan el marcador va assenyalar diferències contundentment favorables als locals i la jugada teledirigida des de la banqueta no sortia hi va haver esbroncada, o sigui, exigència. Finalment, s’obre una bar­raca que novament és la d’Europa i en aquest sentit tot plegat també apunta al doblet.

LES CLAUS

Compromís

El morabanc es va prendre la final de la temporada per assolir l’objectiu del play-off al peu de la lletra i tota la plantilla es va mostrar al llarg del matx endolladíssima.

Exigència

tant els jugadors com el cos tècnic van col·locar el llistó ben alt en aquest sentit per no haver de patir sorpreses. No tot van ser flors i violes per superar el Delteco GBC.

Joventut

La penya va superar el Montakit Fuenlabrada i a més d’aconseguir la salvació matemàtica va fer-li un gran favor al MoraBanc, ja que els tricolors ho necessitaven per al play-off.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

“És per celebrar-ho”

Joan Peñarroya va arribar a la sala de premsa del Poliesportiu amb la satisfacció de la feina feta i va assegurar que “no ha estat una temporada fàcil, sobretot a l’inici, i estar classificats a dues jornades per al final, a una victòria del cinquè, tenir 18 victòries i jugar com juguen aquests jugadors és per estar content i per celebrar-ho”. A més, el tècnic va remarcar que “s’ha de festejar la comunió que hi ha entre l’afició i un equip de bàsquet que ha aconseguit que venir a la Bombonera sigui un esdeveniment social”, i hi va afegir que “no soc objectiu, però crec que és la marca de país més gran que té Andorra”.

L’egarenc també va mirar cap a principi de temporada, quan les coses no sortien igual de bé que ara, i va manifestar que “li dono mèrit al fet que l’equip ha sabut patir, perquè ho vam fer força els dos o tres primers mesos de competició”, i va agregar que “hem continuat treballant, amb fe, i hem tingut la capacitat de millorar. A més, els jugadors han cregut en allò que fèiem i l’equip ha crescut a la segona volta”.

Pensant en el futur, Peñarroya va afirmar que “anirem a Màlaga sabent que si els guanyem acabarem per davant seu i això em sembla que és l’hòstia!”.

EL RIVAL

“Hem aguantat en pista tant com hem pogut”

Porfi Fisac. El tècnic del delteco gbc va reconèixer la superioritat manifesta del MoraBanc Andorra sobre la pista i va assegurar que “hem aguantat en pista tant com hem pogut i hem estat capaços d’estar més o menys en el partit”. A més, va afegir que “teníem moltes carències amb les molèsties al genoll de Clark i amb uns problemes personals de Chery”. L’entrenador va aprofitar per lloar els tricolors: “Vull felicitar el MoraBanc pe la classificació perquè s’ha guanyat justament un lloc al play-off en un any gens fàcil per a l’equip.”

tracking