motociclisme

Al costat de Rossi, Márquez i companyia

Xavi Cardelús completa 42 voltes als tests de Jerez amb una Ducati del Reale Avintia de MotoGP

Al costat de Rossi, Márquez i companyiaSTYLOBIKE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquests últims dies seran de ben segur inoblidables per a Xavi Cardelús. Divendres, dissabte i diumenge va portar el nom d’An­dor­ra a una cita del Campionat de Món per primera vegada en més de 20 anys. Va poder tastar, especialment el dia de la car­rera, l’exigent nivell que hi ha al Mundial de Moto2 de primera mà després d’acabar en la 22a posició, però sobretot va adquirir molta experiència per a un futur. La història, però, no va acabar d’escriure’s en la cursa, ja que ahir el pilot del Principat va viure un altre capítol únic en la seva jove carrera disputant els tests de MotoGP al circuit de Jerez.

Cardelús va poder compartir pista amb Valentino Rossi, Marc Márquez, Maverick Viñales i Dani Pedrosa, entre altres, i va fer un nou pas de gegant en la seva trajectòria, sent el primer andorrà de la història a rodar amb una moto de la màxima categoria. En total, va cobrir 42 voltes al traçat andalús, tot i que els seus registres van quedar lluny dels més ràpids perquè s’estava adaptant a la gran diferència que hi ha entre la Moto2 i MotoGP. De fet, Cardelús no va poder completar un gir vàlid que estigués dins del 107% reglamentari respecte al primer, ja que va fer un millor registre d’1’45’’040, mentre Johann Zarco, que va liderar els temps, va fer un 1’37’’730. Cardelús fins i tot va poder rodar amb millors temps amb la Moto2 els dies anteriors. “La Ducati de MotoGP és molt diferent i malgrat que no he anat al límit, he pogut experimentar les grans diferències que hi ha entre les dues categories”, comentava el pilot.

En el balanç general, Cardelús mostrava la seva satisfacció màxima. “Ha estat fantàstic i emocionant poder pilotar una moto de MotoGP per primera vegada. Coincidir a pista amb els pilots del Campionat del Món de MotoGP era una gran responsabilitat, però m’ho he passat molt bé. Els últims dies, la meva carrera esportiva ha fet un salt qualitatitu molt important”, assenyalava. A més, Cardelús confiava que no fos la darrera vegada sobre un ciclomotor de la màxima categoria. “Ha estat una gran experiència que espero que en un moment o altre tingui continuïtat perquè el meu objectiu de cara al futur no és un altre que el de ser pilot de MotoGP”, va concloure.

tracking