Motociclisme

Xavi Cardelús obté un 22è lloc en el debut al Mundial

L’andorrà continua avui la seva aventura amb uns tests de MotoGP

Xavi Cardelús va completar ahir el seu primer gran premi de la història al Campionat del Món de Moto2 amb unes sensacions positives. Sortia des de la 31a posició de la graella i va poder finalitzar en una respectable 22a plaça (van completar la cursa fins a 24 pilots), amb un volta ràpida d’1’44’’2, la qual era només dues dècimes més lenta que el registre assolit als entrenaments i 1’’7 respecte a la volta ràpida de la carrera. El guanyador de la cursa va ser el poleman italià Lorenzo Baldassari, que va deixar el pilot del Principat a 53 segons en la línia de meta final.

“Estic molt content de com han anat les coses avui”, valorava Cardelús, que afegia que “ha estat ua primera experiència excepcional. El balanç del cap de setmana és molt positiu, he gaudit molt del primer Gran Premi de la meva vida al Mundial, i sobretot he treballat i après molt”. El cap de setmana de feina no acabava ahir per a l’andorrà, ja que avui farà un nou pas cap a la seva gran aventura al Campionat del Món rodant amb la Ducati del Reale Avintia Racing de MotoGP als tests previstos per avui al traçat andalús.

A Jerez compartirà circuit amb pilots com Valentino Rossi, Maverick Viñales, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso i Marc Márquez, entre altres. Precisament el pilot de Cervera va assolir ahir el triomf en la cursa de la categoria reina, marcada pels accidents. A més, el d’Honda es va situar líder de la classificació general.