Curses de muntanya

Òscar Casal compleix un somni amb el triomf a la Copa del Món

El corredor andorrà analitza la victòria de dilluns a la Xina després d’una cursa històrica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Que un esportista andorrà guanyi competicions internacionals de primer nivell no és gens habitual, i que s’endugui una prova de la Copa del Món de curses de muntanya, encara menys. De fet, dilluns Òscar Casal ho va aconseguir per primer cop a la Xina, en una victòria totalment inesperada, ja que en principi no volia ni de participar a la cita: “L’esport és molt capritxós perquè fa un mes i mig no volia anar a la Xina, però fa tres setmanes em van convèncer per ser-hi.”

El corredor de la FAM va admetre que “en arribar vaig sentir moltes emocions i per a mi això és un somni. En tenia dos, gua­-nyar la Transalpine amb el meu germà i imposar-me en una Copa del Món, i estic molt content”. Tot i el meritori triomf a la Yading Skyrun, Òscar Casal va reconèixer que “hem de ser realistes i l’objectiu no canvia. Ara tenim un mes i mig per preparar la cursa de Livigno, a Itàlia, i ho intentaré fer de la millor manera possible”.

A la prova de la Xina també hi va ser Marc Casal, que va finalitzar setè i va manifestar que “tot i el resultat, la meva no va ser una bona cursa i les sensacions no van ser del tot bones”, i va agregar que “vaig acabar amb un gust agredolç, però era només una batalla i la guerra continua”. Per últim, el president de la FAM, Jaume Esteve, va declarar que “aquests bons resultats justifiquen la feina que s’està fent des de la federació”.

Òscar Casal compleix un somni amb el triomf a la Copa del Món

tracking