Tranquil·litat limitada

Tot i la derrota contra l’Obradoiro, el MoraBanc segueix sent dels favorits per ser al play-off però té el calendari més difícil entre tots els rivals directes

Tranquil·litat limitadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La inesperada derrota del MoraBanc Andorra dissabte contra el Monbus Obradoiro va suposar un pas enrere de cara a la lluita pel play-off. De la possibilitat de deixar pràcticament liquidat l’objectiu de la classificació a les eliminatòries pel títol es va passar a un escenari en què encara hi ha possibilitats de quedar-ne fora després que un triomf de l’Iberostar Tenerife a la pista de l’Herbalife Gran Canària ajustés més la classificació.

Etiquetes:

No obstant això, els del Principat segueixen sent un dels favorits per ser al play-off. Ocupen la setena plaça amb un triomf de marge sobre el vuitè i el novè, el Tenerife i el Múrcia, a més de l’average. I continuen amb possibilitats d’optar al cinquè o sisè lloc ja que són a un triomf de l’Unicaja i empaten amb l’Herbalife.

Amb tot, el MoraBanc té el calendari més complicat de tots els rivals propers en les quatre jornades que resten. Els de Joan Peñar­roya s’han d’enfrontar a tres equips d’Eurolliga, contra dos dels quals fora de casa, a Barcelona (dissabte vinent) i Màlaga (jornada 33), i un altre al Poliesportiu, el darrer del curs, contra el València. L’altre matx, que a priori és el més factible de guanyar, és contra el Delteco GBC (jornada 32), també a casa, però el resultat de dissabte va deixar clar que cap matx es pot donar per guanyat abans de sortir a la pista.

La part més positiva del calendari per al MoraBanc respecte als seus rivals directes és que al Múrcia només li resten tres partits, ja que va disputar la setmana passada el duel de la jornada 31, que es va avançar a causa de la final de quatre de la Basketball Champions League, contra el Joventut, el qual va perdre. A més, l’UCAM ha de rebre el Madrid la jornada 32, mentre que després visita el Bilbao i acaba el curs a casa contra l’Estudiantes. Per la seva part, el Tenerife ha de visitar el mateix conjunt madrileny, rebre el Barça i l’Obradoiro, i acabarà la temporada a la pista del Reial Betis. Pel que fa als dos rivals que estan per sobre, els dos s’enfrontaran la propera jornada. Després, l’Unicaja rep el Saragossa i el MoraBanc i clou la fase regular a Badalona, mentre el Gran Canària ha de visitar les pistes del Burgos i l’Estudiantes, i clou el curs a casa contra el Reial Madrid.

Per anar bé de cara al Top-8, el MoraBanc hauria de guanyar com a mínim dos dels quatre partits que resten, tenint en compte que és poc probable que el Tenerife i el Múrcia ho guanyin tot. Amb només una victòria, però, hauria d’esperar que els altres equips punxessin més del compte, i si vol optar al sisè o cinquè lloc hauria de vèncer tres o directament els quatre duels que resten. Sigui com sigui, els tricolors depenen de si mateixos.

EL MADRID ES PASSEJA I ÉS A UN PAS DE LLIGAR EL PRIMER LLOC

En el duel més destacat de la jornada 30, el Reial Madrid es va passejar davant el Movistar Estudiantes. Els de Pablo Lasso es van endur el derbi madrileny amb autoritat (75 a 92), guiats per un omnipresent Walter Tavares (13 punts, 13 rebots i 29 de valoració). En el seu retorn a un duel de l’ACB, Sergi Llull va realitzar una actuació destacable, amb 14 punts i 17 crèdits de valoració. El triomf va permetre al Reial Madrid situar-se a només un triomf de lligar de manera matemàtica la primera plaça al final de la fase regular, la qual pot assegurar-se dijous en el duel directe contra el Baskonia.

tracking