Surf de neu

“Temporada per oblidar”

La federació accepta que els objectius en ‘boaerdercross’ no s’han pogut assolir a causa de les lesions i la mala sort

Maeva
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secció de surf de neu de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ha tingut una temporada molt complicada. Novament, els problemes físics, combinats amb la mala sort, no han permès completar els objectius marcats amb totes les garanties. Tant Lluís Marín com Maeva Estévez s’han vist afectats per aquests dos factors i han vist com un curs que pintava més ambiciós que l’anterior s’ha tornat en contra des de gairebé l’inici. Especialment per al surfista de neu, que no va poder fer una bona pretemporada a causa de les molèsties que arrossegava a l’espatlla i va començar les primeres Copes del Món a un ritme molt lent. Després, quan va anar agafant el seu millor nivell, la mala sort, ja sigui per les condicions meteorològiques o per les caigudes arran de topades amb altres rivals, no es va aliar amb ell. Finalment, ha acabat amb un 20è lloc a la Copa del Món de Bansko (Bulgària) com a millor resultat, en el 54è lloc de la general de punts d’SBX i 43è del rànquing mundial de punts FIS.

Per aquest motiu, el director tècnic de la FAE, Carles Visa, acceptava que no es podia estar satisfet de com havien anat les coses en la secció de surf de neu. “Ha estat una temporada molt complicada. No hem estat capaços d’assolir els resultats desitjats i el balanç final no pot ser positiu”, argumentava. Per la seva part, Marín també era autocrític i anava més enllà. “Sabia que seria una temporada difícil perquè no portava les hores d’entrenament que necessitava per afrontar-la amb confiança. Tot i això, m’esperava acabar amb bones sensacions. He fet tot el que he pogut però no he sabut trobar la clau per sortir-me’n i bé, així és com ha anat, una temporada per oblidar”, assenyalava.

El surfista de neu arrossega encara molèsties a l’espatlla de la caiguda en la darrera Copa del Món a La Molina, però espera recuperar-se de cara a la següent pretemporada, igual que Estévez, que el dimecres va passar de nou per quiròfan i fins l’agost no es podrà tornar a pujar a la taula, més o menys com estava previst abans d’aquesta segona operació. La mala sort d’Estévez va arribar en forma de lesió greu. L’objectiu era aconseguir els punts a la Copa d’Europa per entrar al circuit mundial i anava pel bon camí, amb un 7è i 9è lloc a Pitzal. Però una caiguda a Val Thorens la va deixar KO del genoll i de la temporada. “Vaig començar molt bé i m’augurava una bona temporada, però al final les coses s’han complicat”, comentava Estévez, que ha acabat el curs 33a de la general en punts SBX i 83a del rànquing mundial FIS.

Malgrat tot, els dos riders volien passar pàgina i miraven amb ambició el pròxim curs. “No m’ha desmotivat per res, ara mateix tinc més ganes de començar i tornar a entrenar per preparar el pròxim curs”, indicava Marín.

L'ESQUIADOR I GUANYADOR DEL DAKAR LUC ALPHAND ES TRASLLADA A ANDORRA

El campió del món d’esquí alpí l’any 1997 i campió del Ral·li Dakar el 2006, Luc Alphand, va anunciar ahir que fixarà la seva residència a Andorra, juntament amb la seva família. La decisió ve arran d’unes fotografies que van aparèixer el 2016 en què se’l veia al costat d’animals morts després d’una sortida de caça. Ell no va ser qui va fer les fotos ni qui les va publicar a les xarxes socials, però aquestes instantànies van desembocar una onada de conseqüències negatives, entre les quals la retirada “d’un terç dels seus patrocinadors o convencions anul·lades”, segons explicava el mateix Alphand.

El més greu, però, va ser l’allau de “missatges amb un nivell d’odi increïble i amenaces de mort”, els quals també han afectat la seva dona i els seus fills. Ara, l’exesquiador ha deixat els Alps pels Pirineus d’Andorra, on espera trobar tranquil·litat. Alphand es dedicarà, tal com va explicar, a “treballar en el circuit de les finals de la Copa del Món” que s’han de celebrar a Grandvalira el març de l’any 2019.

tracking