Curses de muntanya

Motivacions retrobades

Lluís Sanvicente torna a l’equip nacional com a convidat i Ferran Teixidó espera poder ser el mateix d’abans de la lesió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip nacional de curses de muntanya ja compta els dies per poder arrencar una nova temporada al més alt nivell. Els anys passen per als corredors, però les ganes no s’esgoten, de moment, i enguany els membres esperen poder superar-se a si mateixos respecte a l’any passat, cadascú en la seva mesura. La novetat principal d’aquest curs és la reincorporació a l’equip, com a convidat, de Lluís Sanvicente, que disputarà el 2 de juny l’Ultra Sky Marathon de Madeira (Portugal) i en funció dels resultats la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) valorarà fer-li un lloc fix en altres proves d’aquesta temporada. “D’entrada sé que he de cór­rer 52 quilòmetres a Madeira i a fons, a partir d’allà ja veurem. El temps i els directius diran...”, comentava ahir el retornat Sanvicente, que també es mostrava “agraït per poder tornar a representar el país”.

Per la seva banda, el referent habitual de l’equip, Ferran Teixidó, tornarà a l’acció després de la lesió al genoll que el va deixar sense competir tota la segona meitat de la temporada passada, quan en la primera part havia assolit grans resultats i fins i tot va arribar a liderar la classificació de la Copa del Món. Aquelles molèsties el van desmotivar molt, però el corredor del Principat assegura que ja ha recuperat tota l’ambició per buscar tornar a agafar el nivell de forma que tenia abans de la baixa. “Crec que és una qüestió de motivació i de no comptar la posició on seré, sinó mirar d’agafar l’estat de forma en el qual estava”, comentava un Teixidó que també parlava de la possibilitat que aquesta sigui la seva darrera temporada en actiu. “De moment vull pensar en aquesta temporada, fer-la bé, i quan arribi el moment de deixar-ho, ho faré, però per ara no hi penso” puntualitzava. El calendari de verticals consta de nou proves, de les quals compten sis per a la classificació final. Per tant, Teixidó podria no fer-les totes. De moment, la seva estrena està prevista pel 6 de maig a la Trentapassi, a Itàlia.

Per la seva part, el seu germà Xavi es troba en una situació similar tant quant a motivació, com per les particularitats del calendari d’Ultres. “Ara veig les coses molt diferent. Abans estava obsessionat i ara vaig cursa a cursa i a gaudir”, exposava el gran dels Teixidó, que també parlava de deixar-ho d’aquí a no massa. “La meva filosofia és que quan vegi que ja no soc capaç de millorar els temps em retiraré”, asse-nyalava. Ell té la primera cita marcada pel 12 de maig amb la Transvulcania, tot i que per qüestions de manca d’entrenaments, podria ajornar el seu debut per a Madeira, amb Sanvicente.

Els altres dos membres de l’equip, els germans Marc i Òscar Casal, tindran el difícil repte d’igualar el Top-10 del curs passat, en què van ser setè i novè, respectivament. “S’ha de ser realista, un Top-10 és molt complicat, però si som aquí és per intentar-ho”, manifestava Òscar Casal, mentre que Marc comentava que “sobretot volem fer millors temps, i això potser no significa que millorem la posició”.

Mundials i futur

Aquesta temporada hi haurà un objectiu extra, com és el Campionat del Món, que es disputa a Escòcia al setembre. Per ara, la llista de qui hi anirà no està definida, tot i que es preveu que els Casal siguin a la prova Sky, mentre que pel que fa als Teixidó i Sanvicente es veurà en funció de com vagi la temporada. El mateix passarà amb el Campionat del Món júnior d’Itàlia a principis d’agost. La classificació en la Copa d’Andor­ra determinarà els seleccionats per representar Andorra. En aquest sentit, la jove Andrea Sinfreu és una clara candidata.

El seu paper pot acabar sent vital per a les curses de muntanya d’Andorra, ja que en la presentació d’ahir es va ressaltar el fet que no hi hagi cap corredora femenina a l’equip nacional, un any més. “Ens agradaria tenir una noia competint, n’hi ha moltes corrent, però els falta fer un pas més i llençar-se a la piscina”, comentava el seleccionador i director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari. No només falten representants femenines, sinó que manquen esportistes que puguin agafar el relleu a l’actual equip, i en això està treballant la federació. De moment, s’han realitzat alguns entrenaments específics amb cor­redors interessats que esperen que aviat fructifiquin.

Motivacions retrobades

tracking