Torna el somni d'Europa

El MoraBanc està centrat a seguir en zona de play-off a la lliga i alhora té al cap el premi doble de la competició continental

Torna el somni d'EuropaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La maledicció europea és clar que no passarà, és a dir, el Bàsquet Club MoraBanc Andorra no baixarà a LEB or, tal com va succeir a la primera etapa de l’entitat a l’ACB, moment en què alhora va jugar a Europa durant la quarta i última temporada (1995-1996) al màxim nivell del bàsquet espanyol. La segona trajectòria estava sent calcada a la primera i aquesta campanya no era apta per a supersticiosos. Ara bé, la lògica esportiva s’està imposant clarament i el futur és esperançador.

Etiquetes:

Evidentment, el MoraBanc es troba el cent per cent centrat a classificar-se per al play-off de la Lliga Endesa. No obstant això, els jugadors són plenament conscients que si ho assoleixen tindran premi doble –segurament– amb l’Eurocup. El panorama és un pèl complicat d’afrontar: el Reial Madrid, el Kirolbet Baskonia i el Futbol Club Barcelona Lassa tenen llicència Eurolliga i el conjunt més ben classificat del certamen domèstic, a partir de les rondes de play-off, també hi anirà i lògicament no pot ser cap dels tres mencionats. I sí, sí, encara que pugui semblar una bogeria els del Principat hi opten, que ho aconsegueixin ja és una altra cosa. Tot i que de donar-se una carambola d’encreuaments d’equips en la lluita pel títol podria saltar la sorpresa.

En qualsevol cas, els despatxos tricolors miren cap a l’activitat continental i tal com va comentar ahir el director general, Francesc Solana, “si esportivament ens guanyem una plaça en competició europea crec que hem d’intentar mirar-ho tot, però alhora com a club provar de jugar-hi, com hem fet aquest any”. Per aquest motiu, el somni d’Europa es torna a obrir i segueix intacte, sobretot arran que aquest curs no es va assolir l’objectiu de superar la primera fase de l’Eurocup. El MoraBanc Andorra no pensa més enllà del RETAbet Bilbao Basket i no especifica sobre si Eurocup o Basketball Champions League. De totes formes, prenent com a referència les paraules de Solana, la primera opció seria l’escollida pel fet de voler guanyar-s’ho damunt el parquet, ja que la Champions dona invitacions.

L’organisme va anunciar que a la lliga espanyola li atorga tres places i, per tant, seguint la taula actual, l’Unicaja de Màlaga, l’Herbalife Gran Canària i els andor­rans serien els escollits per mèrits esportius. Europa és vital per al creixement i tant és així que Solana va sentenciar que “cap dels sis fitxatges hauria volgut venir”.

12 EUROS, PER LA FINAL DE LA LLIGA CATALANA

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) va anunciar que des d’ahir estan a la venta les entrades per a l’edició número 38 de la final de la Lliga Catalana ACB entre el Futbol Club Barcelona Lassa i el Bàsquet Club MoraBanc Andorra. Després de certa polèmica amb la data de celebració, el pavelló olímpic municipal de Reus acollirà dimarts 1 de maig (12.30 hores) aquest esdeveniment, en què els andorrans poden aixecar el primer títol de la seva història. Des de la federació s’ha adoptat una política excel·lent de cara a omplir l’Olímpic, arran que totes les localitats des de qualsevol ubicació disponible tenen un preu únic de 12 euros i les nenes i nens de fins a 6 anys no pagaran. Cal recordar que culers i tricolors es veuran les cares en aquest certamen i al cap d’escassos dies es reptaran al Palau Blaugrana en el marc de la jornada 31 de la Lliga Endesa, una cita que serà clau per determinar el play-off.

tracking