ACB Lliga Endesa

No val a badar

Després de la derrota a Vitòria, el MoraBanc Andorra afronta un nou repte fora de casa a la pista del San Pablo Burgos

No val a badarBCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La competició no s’atura i, sense gairebé temps per refer-se de la derrota contra el Baskonia, el MoraBanc Andorra afronta aquest vespre (20.30 hores) un nou repte a la pista del San Pablo Burgos. Després de caure al Buesa Arena dissabte, els homes de Joan Peñarroya van quedar-se a Vitòria en lloc de tornar al Principat, i ahir van desplaçar-se a Burgos, on van entrenar per preparar el matx d’avui. El rival ocupa la part baixa de la classificació i està lluitant per no baixar, però això ni de bon tros el fa un obstacle fàcil, tal com va demostrar a la primera volta quan es va imposar als tricolors per 91-99 al Poliesportiu.

Pel tècnic dels del Principat, el San Pablo Burgos “té jugadors importants i juguen un bon bàsquet”, a més, Peñarroya va afegir que “a la Lliga Endesa si no jugues bé fora de casa, no tens opcions de guanyar. Estem preparats per fer un partit bo i seriós, en què seguim fent passes endavant per aconseguir la victòria”. Per l’entrenador egarenc, les majors virtuts de l’oponent són “l’energia amb què juguen, són un equip que utilitza molt el físic dels seus jugadors, tenen molta empenta i no deixen de treballar durant els 40 minuts, a més de tenir individualitats com Thomson, Jenkins o Fisher, tot i que hem d’estar pendents de tots els jugadors”. Un d’aquests jugadors serà Thomas Schreiner, l’excapità del MoraBanc Andorra que es tornarà a veure les cares contra el seu exequip després d’haver-ho fet al duel d’anada, on va rebre un homenatge per part del club.

Una de les principals armes dels castellano-lleonesos és l’ambient del Coliseum, amb més de 9.000 espectadors, tot i que, curiosament, de les vuit victòries d’aquesta temporada n’han aconseguit més a fora que a casa (cinc i tres respectivament). Després de tres ascensos frustrats, el San Pablo Burgos s’estrena enguany a la Lliga Endesa, i voldran sumar un nou triomf per no fer el camí de tornada cap a la LEB només un any després, un factor que per Guille Colom afegeix un punt de dificultat al matx d’aquesta nit: “quan a la segona volta jugues a pistes d’equips que lluiten per no baixar, sempre és molt complicat. Segur que el camp estarà ple, hi haurà un gran ambient, i estaran tots ultramotivats després de les dues victòries seguides que han aconseguit”.

Des de la part local, el tècnic Diego Epifanio va declarar que “el MoraBanc és dels millors equips de la segona volta i té un gran potencial ofensiu”.

ESTRENA

El Morabanc jugarà per primer cop al Coliseum de Burgos

ANDORRA LA VELLA. La ciutat de Burgos és una vella coneguda del MoraBanc Andorra de l’època a la Lliga LEB, tot i que aquells enfrontaments contra el Ford Burgos (club diferent al San Pablo Burgos) es disputaven al Polideportivo El Plantío, amb capacitat per uns 3.000 espectadors. Ara, el San Pablo Burgos disputa els seus partits a la Lliga Endesa al Coliseum de Burgos, una plaça de bous de finals dels anys 70, remodelada fa tot just tres anys per poder acollir partits de la màxima competició i amb capacitat per a uns 9.500 aficionats.

tracking