Bàsquet 3x3

Preacord amb la FIBA perquè el Qualifier segueixi fins al 2021

Manel Fernàndez anuncia que Andorra podria ser seu del Preeuropeu durant tres anys més

Preacord amb la FIBA perquè el Qualifier segueixi fins al 2021XAVIER PUJOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Basquetbol i la FIBA han arribat a un preacord per tal que el Qualifier per a l’Europeu de bàsquet 3x3 se segueixi celebrant al país durant tres anys més, fins al 2021. El contracte entre totes dues entitats finalitzava amb l’edició d’enguany, que es farà el 23 i 24 de juny a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany, i tot apunta que l’espectacle d’aquesta modalitat del bàsquet es seguirà veient al Principat.

El president de la FAB, Manel Fernàndez, va assegurar que “quan acabi el Preeuropeu d’enguany parlarem amb el comú d’Escaldes-Engordany per saber si volen i poden comprometre’s per aquests tres anys”, i va afegir que “és vital per a nosaltres tenir un lloc per fer l’esdeveniment i tota l’ajuda que comporta el fet d’adequar la plaça i l’entramat a nivell logístic de muntatge”. El conseller d’Esports, Jordi Vilanova, va recollir ràpidament el guant i va manifestar que “el compromís del comú d’Escaldes amb el 3x3 és del 100%, i si podem, al 200%. És un esdeveniment que ens interessa i que té una repercussió a nivell de país i de parròquia”.

Tot dependrà, al final, de l’aspecte econòmic, ja que el pressupost de la federació per al Qualifier és d’uns 100.000 euros, on s’hi haurien d’afegir els 60.000 que posa el comú a nivell de personal, graderies o la plataforma per anivellar la pista. En aquest sentit, Fernàndez va explicar que “hem de trobar més ajuda exterior per encarar aquests anys, tenim Vall Banc d’espònsor, però anem any a any i hem de tenir certa seguretat”.

Per a l’edició d’enguany, la plaça Coprínceps tornarà a ser l’epicentre, on vuit equips masculins i nou de femenins lluitaran per classificar-se per a l’Europeu.

tracking