Esquí estil lliure

L'equip de 'freestyle' “compleix” els objectius del curs amb el mínim

El quart lloc de Carles Aguareles a República Txeca salva una temporada difícil per a la secció

L'equip de 'freestyle' “compleix” els objectius del curs amb el mínimANA / C. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La temporada per a l’equip d’estil lliure de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ha estat més complicada que mai. L’anunci de la retirada de Scotty Jordan abans d’arribar l’hivern, combinat amb la lesió de llarga durada del referent de l’equip, Carles Aguareles, augurava un curs difícil i així ha estat. No obstant, la constància del rider andorrà per arribar a competir a final de temporada ha fet que hagi pogut participar en la Copa d’Europa de la República Txeca, en la qual va assolir un “magnífic” quart lloc, després de gairebé un any lesionat.

Per aquest resultat, el director tècnic de la FAE, Carles Visa, donava per complerts els objectius del curs. “Ha estat una temporada en què complim els objectius fixats, tenint en compte que en el punt de partida les previsions no eren fàcils”, assenyalava el director tècnic, que alhora valorava positivament el fet de no haver-se vist molt perjudicats en els rànquings FIS per la manca de competició. Així, a falta del que digui l’última llista que surt en uns dies, Aguareles mantenia una 57a i una 75a posició en Big Air i Slopestyle, quan el 2017 era a la 46a i la 59a.

El rider del Principat, per la seva part, va parlar de les dificultats que ha tingut durant l’any en haver estat parat la major part del temps, i que també l’han impossibilitat anar als Jocs Olímpics. “Ha sigut bastant dur, molts mesos aturat sense poder fer el que més t’agrada, però al final ens n’hem sortit. Hem pogut fer una competició que hi vam anar per veure com eren les sensacions del genoll i va sortir molt bé”, comentava Aguareles, que afegia que “ara venen uns mesos per lluitar per tornar a estar a la Copa del Món i perquè el genoll estigui al cent per cent”.

Pel que fa a l’altre membre de l’equip, el jove Pau Rabasa, la FAE va celebrar la seva progressió i el fet que hagi pogut sumar els punts necessaris per garantir-se un lloc al circuit de Copa d’Europa, malgrat la suspensió de moltes proves FIS. En aquest sentit, Visa va explicar que espera que “en un parell o tres d’anys”, es pugui incorporar algun membre més a l’equip des de les bases dels clubs.

Finalment, Visa també va expressar els beneficis de l’acord amb la federació espanyola. “Cal mantenir l’acord perquè ens fa més forts, guanyem en competitivitat dins l’equip i ens dona recursos”, indicava.

CANVI DE DATES DEL CAMPIONAT D'ANDORRA

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va anunciar ahir un nou canvi de dates de les modalitats tècniques del Campionat d’Andorra, que s’havia de disputar a finals d’aquesta setmana a Vallnord-Ordino Arcalís, però que a causa de les previsions meteorològiques s’han tornat a ajornar fins a la setmana vinent. Així, dilluns 16 es disputarà un eslàlom FIS, dimarts 17 l’eslàlom delCampionat d’Andorra i dimecres 18 el gegant, també del Nacional.

tracking