ACB Lliga Endesa

El MoraBanc dona la cara a Vitòria

El MoraBanc torna a donar la cara però no pot amb un Baskonia intractable que suma la seva desena victòria seguida

El MoraBanc dona la cara a VitòriaACB PHOTO / I. MARTÍN

El MoraBanc està en un estat de forma molt bo, i possiblement irrepetible. Mai una plantilla del club del Principat havia assolit registres com els que s’estan obtenint actualment, i s’està fent història, no només per la ratxa de rècord de set triomfs seguits, que ja ha quedat enrere, sinó pel joc sòlid que s’està elaborant partit rere partit. La segona volta està sent pràcticament immaculada, gens normal per a un club petit com el del Principat, i és per estar orgullosos i permetre’s el luxe de somiar a fer coses grans i ser ambiciosos en les aspiracions de play-off. Per això els jugadors sempre parlen, no només d’acabar al Top-8, sinó de fer-ho entre les posicions més elevades més enllà de la que tanca l’accés a la fase decisiva.

Però no sempre es pot guanyar, i el problema és quan arriben partits contra els gegants de veritat, especialment a domicili. I encara es complica més la cosa quan visites l’actual millor equip de l’ACB i un dels millors d’Europa, com és el Baskonia i el seu Fernando Buesa Arena, gairebé inexpugnable. Els de Pedro Martínez van encadenar ahir la seva desena victòria consecutiva contra els andorrans, igualant la millor registrada aquesta temporada a la Lliga Endesa pel Reial Madrid, tot i que van haver d’exhibir tot el seu potencial per fer-ho, perquè el MoraBanc va dominar en trams importants de partit.

Malgrat arrencar una mica freds, amb un primer quart lent (19 a 10), els de Joan Peñarroya van poder ser l’equip dels dos dar­rers mesos durant el segon quart. D’anotar només 10 punts en 10 minuts es va passar a anotar-ne 30, contra tot un Baskonia a qui se li va etzibar un parcial de 4 a 22 durant aquest segon període, en què es va arribar a guanyar de 10 (30 a 40). Els de Pedro Martínez, però, demostraven per què cap dels seus darrers nou rivals a l’ACB els havia guanyat a la repre sa. Sempre torna i davant la seva afició encara més. Al tercer quart, amb anades i tornades, va capgirar el marcador abans d’arribar al darrer període (62 a 58). Les faltes a favor i en contra van ser en aquest punt un factor important, però sobretot el potencial físic i les pèrdues. Ja al darrer quart, el Baskonia va ser molt Baskonia i no va afluixar i al MoraBanc li va costar mantenir el ritme.

El marcador se’n va anar fins al 88 a 75, però no va acabar de reflectir el que es va veure a la pista, ja que els tricolor, tot i cometre més errades, van donar la cara i van caure de peu, d’un estil similar a com ho va fer fa dues setmanes a Gran Canària. Els del Principat van sumar l’onzena derrota de la temporada, però no tindran temps de fer molts càlculs en la seva lluita per ser als play-offs, ja que dimecres mateix disputen un nou matx a la pista del San Pablo Burgos. A falta que es completin els set partits d’avui, l’equip acabarà la jornada segur en el Top-8, però no pot badar els propers dies. Amb tot, si segueix exhibint aquest joc i ambició, les possibilitats d’acabar al play-off seguiran sent molt altes.