Motociclisme

Salt de gegant

El pilot andorrà del Team Stylobike, Xavi Cardelús, anuncia que el 2019 i 2020 serà corredor titular
del Mundial de Moto2

Salt de gegantF. R.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L’última vegada que un pilot de motociclisme andorrà va competir al Mundial de motos va ser aproximadament fa trenta anys, amb Xavier Cardelús com a personatge principal. Dintre d’un mes, després de tanta pluja i neu caiguda, ha sortit una fornada amb un corredor que farà el mateix. Sense anar més lluny, el seu fill, també de nom Xavi, que participarà aquesta temporada en un total de deu curses dels grans premis europeus (número amunt, número avall) del calendari de Moto2. I de cara a la pròxima campanya i a la del 2020 estarà íntegrament a la graella de sortida com a esportista titular del certamen, d’aquesta manera farà el salt de gegant que tant ha estat perseguint. Enguany combinarà el Campionat d’Europa i el del Món, i en aquest últim hi podrà prendre part gràcies a les wild cards. L’equip que porta força temps al costat del tricolor, tant a les bones com a les menys bones, i està fent de tot plegat una realitat és el Team Stylobike, juntament amb l’ajuda dels patrocinadors i la col·laboració amb el conjunt de MotoGP Reale Avintia Racing Team. L’Stylobike va celebrar ahir al país un acte de presentació d’aquesta nova etapa en l’univers de l’elit que li espera a Cardelús júnior i, a més a més, va confirmar el que era un secret a veus, és a dir, la renovació del jove per dos anys (fins al 2020).

El full de ruta

Quant a les pròximes invitacions, el protagonista va explicar que “de moment només tinc confirmada la del Gran Premi d’Espa-nya al circuit de Xerès [del 4 al 6 de maig] i encara falta que m’assegurin al cent per cent la resta”. Sobre com es pren la feinada i/o pressió que li ve al damunt, va manifestar que “primerament estic content i emocionat, perquè és el Campionat del Món. Però tinc clar, i tots ho sabem, que serà extremadament difícil i ben dur, tot i que una experiència que em servirà”. El millor per començar a preparar correctament els dos pròxims cursos passarà per quallar un gran paper al Moto2 European Championship, en el qual es va retrobar al circuit lusità d’Estoril fa escassos dies amb una actuació il·lusionant.

Va quedar a una dècima de la pole position i a l’hora de la veritat una davallada a la primera cursa el va privar de guanyar la cita. No obstant això, “hem fet un pas endavant important demostrant que podem lluitar per les primeres places i, per què no, pel títol”.

El seu canvi personal

El del Principat es troba en un estat de forma pletòric, i més tenint en compte el que va viure anys anteriors amb caigudes i lesions que frustraven la feina de mesos. Una de les claus d’aquest positiu canvi, a part de la maduresa i la confiança, és el treball constant: “el meu pilotatge no ha variat gaire, simplement el que he canviat, la fórmula secreta, és donar el màxim des del primer dia”.

Quan a Xavi Cardelús se li pregunta o sent parlar del Mundial de Moto2, automàticament se li modifica el rostre amb un somriure d’orella a orella, i si el seu pare està a prop el sentimentalisme i la complicitat que tenen crea un clima familiar realment emotiu. “Hem passat moments durs, però aquí estem i arribarem molt lluny”, va assegurar-li al mirall en el qual continua emmirallant-se. I l’expilot va asse-nyalar que “el que ha de fer és aprendre de les novetats, el 2019 puntuar a totes les carreres i el 2020 assolir un Top-5 o el podi [riu]”. Al Campionat del Món pilotarà el darrer model de moto 2018 i el propietari de l’escuderia, Valeriano Rodríguez, va exposar que “tant de bo pugui estar a MotoGP. Ara bé, fem passos curtets i sòlids”.

L'ASSEMBLEA GENERAL I ELS FIM AWARDS, L'1 I 2 DE SETEMBRE

La Federació Internacional de Motociclisme (FIM) va anunciar la data de l’assemblea general de l’organisme i pels FIM Awards (entrega de premis per a tots els campions mundials) que es faran a Andorra la Vella per segon any consecutiu els dies 1 i 2 de desembre. Després de l’èxit del 2017, enguany s’espera encara una afluència més gran, ja que durant l’assemblea general també s’escollirà el nou president de la federació.

tracking