Quilòmetre llançat

Volen trencar la barrera dels 200 km/h

L’organització de la Copa del Món canvia la superfície de la sortida per una de novaL’organització de la Copa del Món canvia la superfície de la sortida per una de nova

Volen trencar la barrera dels 200 km/hINFORPLANET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector Grau Roig de Grandvalira rebrà entre el 5 i el 7 d’abril la final de la Copa del Món del quilòmetre llançat amb un objectiu clar: que algun dels participants superi els 200 quilòmetres per hora en alguna de les baixades a la pista Riberal. Aquesta aspiració ve de llarg, concretament des de fa set anys, quan es va disputar la primera Copa del Món, però des de l’organització creuen que enguany pot ser la bona i creuar aquesta barrera després que el vencedor de l’any passat, Philippe May, fes una marca de 199,56 quilòmetres per hora.

Per intentar aconseguir-ho, enguany, l’organització ha instal·lat una nova superfície a la rampa de sortida. Segons va explicar el director de cursa de la prova de quilòmetre llançat, Nadal Antor, “la nova superfície que hem instal·lat no ratlla els esquís, i és més ràpida que la neu”. Va afegir que “permetrà una acceleració a la sortida bastant important”. En canvi, la part negativa és l’estat de la neu, ja que la de primavera és la millor perquè llisca més, però les nevades dels últims dies han deixat neu tova. Tot i això, Antor va explicar que des de l’estació s’està treballant per deixar la pista, que encara està oberta al públic, en perfecte estat.

L’acció al Riberal arrencarà el 3 i 4 d’abril amb els entrenaments lliures, i el dia 5 amb la qualificació. Per dissabte 6 hi haurà la primera mànega de la Copa del Món, que també serà Campionat d’Espanya, i diumenge 7 es farà la segona prova de la final de la Copa del Món, puntuable també pel nacional gal. En dones, la general ja està decidida amb el triomf de Valentina Greggio, mentre que en homes, Simone Origone i Manuel Kramer, que arriben empatats, es jugaran el globus de cristall.

tracking