Punt i seguit

Tot i la derrota a Gran Canària, el MoraBanc Andorra segueix en la mateixa línia que l’ha portat a guanyar set partits consecutius

Punt i seguitACB PHOTO / M. HENRÍQUEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ratxa de set victòries de manera consecutiva del MoraBanc Andorra ja és història després de la derrota al Gran Canària Arena, però no ho és la millora que ha experimentat l’equip els últims mesos, un camí que els tricolors han de seguir en els partits de Lliga Endesa restants, segons l’opinió del director general del club, Francesc Solana: “seguim en la línia de solidesa i de saber el que volem i com ho volem fer dels últims partits, i tot i la derrota hem de seguir creixent com ho estàvem fent fins ara”.

Etiquetes:

La de l’Herbalife Gran Canària és una de les pistes més complicades de la competició, però els tricolors van tenir el triomf a tocar. Solana va manifestar que “érem conscients que per gua-nyar una pista com aquesta havíem de fer un partit quasi perfecte, i crec que vam tenir massa errades evitables que ens van condemnar”. Entrant més en detall, alguna de les equivocacions dels del Principat el director general del club va assegurar que “sabíem que ens podien fer molt mal en el rebot, i en alguns moments de partit no vam tenir-ne el control”, i va agregar que “també vam fallar en les pèrdues i que ens van anotar en situacions de contraatac. A més, ens van fer anar a un partit d’anotació molt alta, i crec que en defensa ho podríem haver fet millor”.

La visita del Tecnyconta Saragossa al Poliesportiu dissabte inicia el compte enrere dels últims deu partits de Lliga ACB, un tram de competició que l’equip afronta amb confiança, segons Solana: “estem en una bona situació i perspectiva perquè l’equip fa bona pinta i té gana i ambició. Hem d’anar setmana a setmana i afrontar-ho sense eufòria perquè hi ha molt bons equips en aquesta lliga i és complicat guanyar”.

Dels deu duels que manquen per al final, cinc seran al Principat, on els tricolors no perden des de fa més de dos mesos contra el San Pablo de Burgos el dia de reis, i per Francesc Solana “si volem ser competitius, hem de tenir clar que a casa s’ha de ser molt sòlid i treure el màxim de victòries, amb l’afegit que fora de casa aquesta temporada hem fet un salt traient triomfs a camps complicats”. El primer escull d’aquesta recta final és el Tecnyconta Saragossa, contra qui el director general del MoraBanc espera “un partit molt complicat perquè ja ens van guanyar a la primera volta”. Els aragonesos arribaran en una bona dinàmica al Poliesportiu després d’imposar-se a tres dels últims sis partits després del canvi d’entrenador i d’allunyar-se dues victòries per sobre dels llocs de descens, fet que fa presagiar a Solana un duel de “màxima dificultat perquè estan en bona línia, tenen confiança, i venen de guanyar un partit clau”.

JOSÉ MGUEL CALLEJA, NOU DIRECTOR GENERAL DE L'ACB

L’Assemblea General de l’ACB reunida ahir a Barcelona va aprovar el nomenament de José Miguel Calleja com a nou director general de l’organització per 17 vots a favor, i només un en contra (el del Baskonia). Calleja és un executiu madrileny de 44 anys que prové de l’empresa PKF Attest, i que està especialitzat en consultoria, auditoria i gestió financera i corporativa. A més, des del mes d’octubre estava treballant amb els clubs de l’ACB en l’anàlisi i optimització de l’organització, fet que el converteix en un “perfecte coneixedor dels projectes, objectius i pressupost de la Lliga Endesa”, segons va explicar el mateix ens en un comunicat.

Pel president del BC MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, el nomenament és una “bona notícia perquè l’organització estava en mans de la comissió delegada i això donava una sensació de provisionalitat i interinitat”. A més, el màxim responsable dels tricolors va afegir que “ara l’organització es treu aquesta sensació i pot començar a caminar novament, i negociar contractes de cara als futurs reptes que venen, que són complicats”.

El que no hi haurà, almenys de moment, és nou president de l’ACB, ja que l’Assemblea va decidir per unanimitat retirar el punt de l’ordre del dia que havia de debatre i fer una possible votació del nou cap de la Lliga. En les últimes setmanes havia sonat amb força el nom de Chus Bueno, actual vicepresident de l’NBA per Europa, l’Àfrica i l’Orient Mitjà, però diverses informacions apuntaven que aquesta canditura només comptava amb el suport dels equips grans, i que aixecava alguns dubtes entre els petits com el MoraBanc Andorra, entre d’altres. Finalment, no es va arribar a debatre sobre Bueno en retirar-se el punt de l’ordre del dia “perquè encara no hi havia cap candidatura prou madura com per portar-la a votació”, segons va manifestar Gorka Aixàs. En aquest sentit, el president va afirmar que “s’ha decidit seguir treballant per portar alguna candidatura en una data no gaire llunyana”, i tot apunta que el pròxim mes o mes i mig se celebrarà una nova assemblea per escollir el nou president.

Punt i seguit

tracking