Olimpisme

Solidaritat Olímpica dona la beca als quatre andorrans

La palista Mònica Dòria, la judoka Léa Adam i els atletes Pol Moya i Nahuel Carabaña tenen l’ajut fins a Tòquio 2020

Solidaritat Olímpica dona la beca als quatre andorransX. PUJOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Solidaritat Olímpica, una comissió del Comitè Olímpic Internacional (COI), va concedir la beca Solidaritat Olímpica als quatre esportistes tricolors que el Comitè Olímpic Andorrà (COA) va proposar a finals de l’any passat, segons va poder reconfirmar ahir el Diari. La palista Mònica Dòria, la judoka Léa Adam i els atletes Pol Moya i Nahuel Carabaña van adjudicar-se aquest ajut, que s’allargarà fins als Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

Els del Principat percebran fins aleshores una quantitat aproximada de 1.000 dòlars mensuals (811,92 euros fent el canvi de divisa), que estaran obligats a invertir en material per competir, viatges, allotjaments, assistència mèdica, entre altres opcions que estiguin relacionades amb la seva preparació. Inicialment el COA va moure fitxa en aquest sentit amb Dòria a finals del mes de setembre del 2017, mentre que pels volts del desembre van realitzar el propi per a la resta, tot i que tenien el dubte que tant Moya i Carabaña rebessin el suport, en tractar-se de dos candidats del mateix país i esport.

En qualsevol cas, l’organisme va entendre que tots els aspirants del Principat donaven el perfil per ser becats, sobretot perquè són joves, els veuen una evolució i tenen possibilitats reals de classificació en les seves respectives disciplines. Aquest veredicte és realment important, i fins i tot vital de cara al futur de l’olimpisme d’Andorra, perquè per exemple, en el seu moment, Mònica Dòria va explicar que “la beca m’ajudaria a viatjar i conèixer canals nous, i en aspectes com el material”.

tracking