Àrbitra històricaFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marta San Juan va fer història diumenge passat, ja que es va convertir en la primera àrbitra assistent a xiular un partit la màxima categoria del futbol andorrà. Amb 18 anys va formar part de l’equip arbitral que va dirigir el matx entre l’FC Encamp i la UE Santa Coloma de la Lliga Multisegur Assegurances, i la setmana anterior ja havia exercit de jutgessa principal al partit de la Lliga Bioshpere entre l’Atlètic Escaldes i el filial del Lusitans.

Però fins fa ben poc San Juan també estava a l’altra part i compaginava l’arbitratge i ser jugadora de futbol. Ho feia com a extrem a l’Enfaf Crèdit Andorrà i també havia estat internacional amb la selecció, tant en categories inferiors com amb l’absoluta. Però fa uns mesos va haver de triar i va guanyar l’arbitratge. “Pels volts de Nadal vaig decidir deixar de jugar a futbol i centrar-me només en l’arbitratge, va ser una de les decisions més complicades de la meva vida”, recorda Marta San Juan, que assegura que va triar impartir justícia perquè “és el que més m’omple com a persona”.

I què li depararà el futur? La jove col·legiada ho té clar: “M’agradaria arribar a un nivell top, però a poc a poc i ja s’anirà veient.” I quan se li demana per un somni es deixa anar: “M’agradaria xiular la final d’un Mundial.”

tracking