Olimpisme

Pendent d'una grip

Mireia Gutiérrez està passant per un procés gripal a dos dies de competir a l’eslàlom dels Jocs

Pendent d'una gripAGENCE ZOOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cinc esportistes andor­rans desplaçats a la localitat sud-coreana de Pyeongchang amb motiu dels Jocs Olímpics d’hivern fa mesos que es preparen per al que estan vivint o a punt de viure durant els propers dies. La cita olímpica sempre és un moment molt especial en la carrera de qualsevol competidor i tots ells volen obtenir un resultat que els marqui per sempre i deixi ben amunt la representació del seu país.

L’aspecte físic i mental de Marc Oliveras, Joan Verdú, Irineu Esteve, Lluís Marín i Mireia Gutiérrez és ara l’òptim de tota la temporada, ja que s’hi han centrat durant les setmanes prèvies, però hi ha altres condicionants que no es poden controlar i que de vegades poden afectar molt negativament i destrossar un somni abans d’hora. Aquest podria ser el cas de Gutiérrez. Arribava a Corea del Sud amb uns resultats a les espatlles esperançadors però una grip d’última hora fa que la seva participació a l’eslàlom femení, l’única prova que ha de disputar, sigui una incògnita. La prova està prevista per a aquesta propera matinada (a les 2.15 hores, la primera mànega, i a les 5.45, la segona) i l’esquiadora està seguint un tractament mèdic amb l’ajuda dels serveis de l’equip francès per poder deixar enrere el procés gripal i competir en les millors condicions possibles.

El fort vent i les temperatures de fred extrem a Pyeongchang han estat el desencadenant de la malaltia. L’andorrana va realitzar dos entrenaments d’eslàlom i va ser en el segon quan l’esquiadora es va començar a trobar malament. “Des d’aleshores està amb grip. Tenim el suport del metge francès i sembla que millora. Esperem que superi el procés gripal i arribi el més en forma possible al dia de la cursa”, va explicar el tècnic, Roger Vidosa, que hi va afegir: “Esperem que ja no tingui febre, que hagi pogut activar-se una miqueta i que pugui fer el seu esquí, ja que només són dues mànegues i la força mental de vegades ajuda a fer coses bones.”

Mentre està pendent de la grip, la resta de l’equip que acompa­nya l’esquiadora està treballant per ajudar-la el màxim possible. El seu skiman i germà, Marc Gutiérrez, i Roger Vidosa treballen a la pista per posar a punt el material per a la cursa i “que pugui donar el cent per cent”. Al final, però, serà l’estat de salut de la corredora aquell que determinarà si competeix i en quines condicions ho fa. Les properes hores seran determinants.

Una altra participació que estava en dubte ahir era la d’Oliveras i Verdú a la combinada alpina (descens i eslàlom), prevista per a la matinada passada. Al tancament de l’edició es comentava que el fort vent al Jeongseon Alpine Center podria obligar a ajornar la competició, com ja va passar amb el descens diumenge, tot i que encara no era segur.

QUIM RODRÍGUEZ, L'ANDORRÀ MÉS DESTACAT AL NACIONAL JÚNIOR DE FRANÇA, A FONT ROMEU

L’equip B masculí de la Federació Andorrana d’Esquí va ser ahir a Font Romeu en la primera de les cites del Nacional júnior de França. Onze esquiadors del Principat van prendre part en el gegant disputat, sent Quim Rodríguez el més destacat amb la 20a posició, amb un registre que el va deixar a 3’’14 del vencedor, el francès Adrien Masson. Albert Pérez va ser el següent amb la 27a plaça, mentre que Pol Suárez va obtenir el 43è lloc. La resta de competidors van classificar-se en posicions més baixes, com Lucas López, que va ser 52è, Francesc Martí, 78è, Joaquim Gali, 79è, Alejandro Ciaurriz, 89è, i Edgar Garcia, 90è. Albert Torres, Xavi Cornella i Isidre Bartumeu no van poder acabar el gegant.

tracking