ACB Lliga Endesa

Quarta victòria seguida del MoraBanc contra el Joventut

El MoraBanc suma la quarta victòria consecutiva davant el Joventut i assoleix la millor ratxa de la segona etapa ACB

Quarta victòria seguida del MoraBanc contra el Joventut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Patir per guanyar ha esdevingut un tret característic del MoraBanc Andorra d’aquesta temporada. Pràcticament no sap què és guanyar amb comoditat i de vegades això fa que cada triomf es gaudeixi més, sobretot quan es donen al Poliesportiu d’Andorra, i hi hagi més màgia a l’hora de mirar per lluitar per anar al play-off. És igual quin sigui el rival, de la part alta de la classificació o de la baixa, que els del Principat saben que els toca patir, i sense aquest patiment no hi ha una glòria tan especial.

La victòria contra una Penya millorada es va donar així, lluitant-la fins als segons finals, i va servir per obtenir algun mèrit més que el simple triomf, ja que ahir, per primera vegada en la segona etapa ACB del conjunt andorrà, s’assolia una quarta victòria consecutiva. Tres se n’havien obtingut en més d’una ocasió, però sempre punxaven a la quarta, menys ahir. No és la primera vegada en la història del club que se suma una ratxa com aquesta perquè als anys 90 es va obtenir en un parell d’ocasions, i tampoc és el rècord perquè en la primera època ACB hi ha una dinàmica de cinc seguides. Igualar aquesta ratxa quedarà com a objectiu per a la tornada de les minivacances, en el duel a la complicada pista de l’Iberostar Tenerife, després de l’aturada per Copa del Rei i seleccions.

Ara, però, és el moment per gaudir d’una ratxa única i que pocs aficionats andorrans han vist. A més, aquesta té més mèrit perquè les victòries no han estat assolides contra qualssevol equips. Barça, Fuenlabrada, Madrid i, finalment, Joventut. Encara més, els triomfs han servit per deixar clar que l’equip aspira al play-off. Els de Joan Peñarroya ja sumen 11 victòries i tenen les mateixes que el setè i el vuitè, els dos equips canaris, que ocupen les últimes posicions privilegiades perquè tenen una derrota menys. Avui, ambdós disputen els seus respectius partits a Fuenlabrada i a la pista del Reial Madrid i en cas que caiguessin, podria permetre al MoraBanc acabar la jornada en llocs de play-off, depenent de la diferència amb la qual perdin.

Per buscar aquest objectiu resten dues setmanes en les quals el MoraBanc tindrà temps de pensar en altres coses. Una d’elles, els jugadors lesionats. Ahir Moussa Diagne va protagonitzar l’ensurt del partit en retirar-se al darrer quart en llitera amb clars gestos de dolor. El senegalès va poder tornar a la banqueta, va rebre una gran ovació i esperava que tot es quedés en simplement l’ensurt. Les proves, però, determinaran la gravetat del cop que va patir.

També de cara a aquestes dues setmanes quedaran pendents els moviments a la plantilla per l’excés de jugadors interiors. Przemek Karnowski i Beqa Burjanadze estan al caure i no hi ha lloc per a tothom. Hi haurà temps per parlar de tot això, i més durant aquesta sequera de partits tricolors de dues setmanes. Mentrestant, cal gaudir de la glòria i d’una ratxa única de quatre triomfs.

Quarta victòria seguida del MoraBanc contra el Joventut

tracking