El curiós cas d'Albert Lopo

El mític futbolista de l’Espanyol i Deportivo tria l’Inter d’Escaldes en considerar-lo un club ordenat i avançat, sobretot en el màrqueting

El curiós cas d'Albert Lopo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Inter Club d’Escaldes va ascendir, de manera directa, de la Lliga Biosphere a la Lliga Multisegur Assegurances al final de la temporada 2016-2017. Només començar l’estiu passat, de cara a l’actual campanya, els despatxos de l’entitat escaldenca van començar a treure fum per confeccionar una plantilla amb el primer objectiu de mantenir la categoria. I un cop encarat, mirar de fer la guitza als equips grans o establerts des de fa anys a la lliga, pel que fa a arrabassar-los el premi de disputar la fase prèvia, de moment, de l’Europa League (la Champions League els queda lluny, però no hi renuncien en un futur). Tenint en compte aquest full de ruta ambiciós el cent per cent relacionat amb el mercatto, quan dissabte 7 d’octubre del 2017 el mític futbolista de la lliga espanyola Albert Lopo va debutar amb el Pubilla Casas de tercera catalana se’ls va il·luminar la bombeta.

Etiquetes:

Des de la directiva i direcció esportiva es van plantejar que si Lopo jugava a aquesta categoria també podia accedir a venir al Principat. Pels volts del novembre es van produir les trobades entre totes les parts interessades i el veterà central de 37 anys va acceptar sense gaires problemes. Ara bé, abans havia de parlar amb la dona, que hi va donar el vistiplau i d’aquesta forma l’esportista, que alhora pot exercir de migcampista defensiu, farà estades al país de divendres a diumenge. Se saltarà l’entrenament dels dimarts i dimecres i completarà el de divendres, el de prematx de dissabte i el partit que pertoqui cada diumenge. Certament és curiós que un jugador com ell, amb tant de bagatge dins del món de l’esport rei (dues Copes del Rei amb el Reial Club Deportiu Espanyol i una Intertoto de la UEFA amb el Deportivo de la Corunya) es decanti per la lliga andorrana i no, per exemple, per la del Qatar. Val a dir que al Pubilla va decidir estar-s’hi un temps perquè era el club de la seva infantesa.

En qualsevol cas, com fan la majoria de futbolistes un cop ja no tenen físicament un to òptim, vol estar amb la família i marxar a milers de quilòmetres no és la millor manera, mentre que el projecte de l’Inter d’Escaldes el va convèncer. Albert Lopo va percebre un conjunt ordenat en tots els àmbits. Ben actiu a les xarxes socials, amb el símbol Nike a la samarreta i/o econòmicament sanejat gràcies, entre d’altres, als patrocinadors (els diners que costa a l’equip tenir-lo estan integrats en el pressupost anual i, per tant, tampoc han descarrilat en aquest sentit). En definitiva, el màrqueting va tenir molt a veure en la decisió i va permetre que agafés confiança ràpidament. Igual que les converses amb Òscar Sonejee i Javier Saviola mentre es treien el títol d’entrenador UEFA Pro a Madrid. De fet ja té feina fins a final de curs amb el juvenil de l’Edfor de la Seu d’Urgell. I més endavant es plantejaria quelcom a les banquetes tricolors.

Dissabte s’espera que aterri a Andorra i diumenge podria debutar sota les ordres de l’entrenador, Álex Somoza, contra la Penya Encarnada. D’altra banda, dimarts va concedir una entrevista a Radio Marca amb certa repercussió mediàtica, arran que, com a periquito, va posar al seu lloc Gerard Piqué: “Hauria de saber que l’Espanyol ha estat tota la vida de Barcelona i no de Cornellà.” I hi va afegir que “si vols que et respectin no provoquis”. Sobre la nova aventura futbolística va declarar rient que “el cuquet del futbol no se n’anirà fins que em mori, així que fins que el cos aguanti estaré fent el que més m’agrada”.

EL PORTER INTERNACIONAL JOSEP GOMES DEIX EL VILLAVERDE I TORNA A L'ILLESCAS COM A TITULAR

El porter titular de la selecció andorrana, Josep Gomes, va deixar a final de la temporada passada l’Illescas de Castella-la Manxa després de no poder salvar la categoria de tercera divisió espanyola. El Villaverde Boetticher, de la comunitat autònoma de Madrid, el va fitxar, però en aquest conjunt no va acabar d’arrencar ni tampoc de sentir-se el 100% a gust, arran que l’entrenador feia rotació a la porteria. I encara més, després que Gomes hagués estat absent durant un temps per una sèrie de qüestions familiars, que potser en un futur el podrien fer venir a jugar al país. En qualsevol cas va tornar a l’Illescas per mirar d’ascendir i ara l’equip és quart a la classificació.

tracking