Bàsquet

Nou èxode d'internacionals al MoraBanc

Blazic, Albicy i Karnowski han entrat a les llistes prèvies, i Jaime podria repetir amb Espanya

Nou èxode d'internacionals al MoraBancFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra disputarà dissabte contra el Divina Seguros Joventut (21.00 hores) l’últim partit abans d’una aturada de gairebé tres setmanes. El següent cap de setmana s’aturarà la Lliga Endesa per la disputa de la Copa del Rei de Gran Canària, i la següent setmana per la disputa de la segona finestra FIBA de la temporada, amb partits classificatoris per al Mundial de la Xina del 2019. Igual que va passar a l’aturada de seleccions del mes de novembre, l’entitat tricolor tornarà a tenir diversos jugadors repartits per Europa per atendre els compromisos del seu país.

Andrew Albicy ja va entrar a la primera llista de França pels compromisos contra Rússia i Bèlgica, i Jaka Blazic està a la primera llista de 21 jugadors de la selecció d’Eslovènia per als duels que haurà de disputar contra Montenegro i Bielorrússia. A més, Peñar­roya podria quedar-se amb fins a dos jugadors més, Przemek Karnwoski i Jaime Fernández.

El gegant polonès va lesionar-se el 27 de desembre contra el Daroussafaka Istanbul i encara no ha reaparegut, tot i que ha entrat a la primera convocatòria de 24 homes de la selecció polonesa. Segons el temps de baixa previst de cinc setmanes, Karnowski ja hauria d’haver tornat a jugar la setmana passada, però tot just ara comença a fer entrenaments sobre el parquet. Pel que fa al base madrileny, va disputar els primers partits de la selecció espa-nyola en aquesta classificació per al Mundial, i tot i que encara no hi ha llista oficial de Sergio Scariolo, diversos mitjans apunten que serà un dels 24 jugadors que siguin al primer tall de cara a les cites contra Bielorrússia i Montenegro, tot i que el seleccionador espanyol convocarà també alguns jugadors d’Eurolliga, cosa que no va fer a l’anterior aturada.

D’altra banda, el Divina Seguros Joventut va anunciar ahir que pagarà el desplaçament als seus aficionats per al matx de dissabte. L’entitat de Badalona, que es troba en una crisi de resultats i ocupa posicions de descens a la lliga Leb or, llogarà un autocar per als seus seguidors sense cost.

NOU ESTIRA-I-ARRONSA ENTRE L'ACB I EL SINDICAT DE JUGADORS PEL NOU CONVENI COL·LECTIU

La tensió entre l’ACB i l’ABP (Associació de Basquetbolistes Professionals) ha tingut aquesta setmana un nou episodi en relació al conveni col·lectiu que totes dues entitats han d’acordar. El sindicat va decidir trencar el diàleg amb la lliga fa unes setmanes, però després de la petició de l’Associació de Clubs de Bàsquet, van decidir tornar a seure per negociar aquesta setmana.

La reunió va ser el dilluns a Barcelona, i lluny d’apropar postures, s’ha tornat a trencar el diàleg i la possibilitat d’una vaga de jugadors torna a estar sobre la taula. L’ACB va acceptar algunes de les propostes del sindicat, com un increment d’un 10% del salari mínim, que aniria entre els 20.500 euros per als jugadors de fins a 19 anys, als 68.400 euros per als majors de 26 anys. A més d’altres millores que fan referència al fons especial de garantia salarial, el fons assistencial, o no poder inscriure jugadors al dret de tempteig si el club li deu diners.

Però el gran tema de discussió és el fons social (una aportació de 315.000 euros que fa l’ACB per ajudar el sindicat), i que segons el sindicat, la lliga ha supeditat la seva continuitat que es puguin ampliar les places d’extracomunitaris que cada equip pot tenir. L’ABP acusa l’ACB de no complir la paraula i dona, de nou, per trencades les negociacions.

Nou èxode d'internacionals al MoraBanc

tracking