Reportatge

Solidaritat consolidada

La Champions For Unicef d’enguany es torna a convertir en una gran festa per a una bona causa. La pista del Poliesportiu d’Andorra s’omple per primera vegada de personalitats polítiques, a més dels millors esportistes andorrans o amb residència.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pista del Poliesportiu d’Andorra ahir es va omplir de gom a gom per acollir la quarta edició de la Champions For Unicef. Una cita cent per cent solidària que per primera vegada va reunir les personalitats polítiques del país amb un duel que es va etiquetar com a vintage. El conjunt Panbang contra el Berberati, en el primer noms com Jordi Cinca, Olga Gelabert, Marc Pons o Pere López i en el segon, Mònica Bonell, Francesc Camp, Jordi Gallardo o Rosa Gili. Finalment el marcador, el de menys, va quedar en empat, gràcies als encarregats d’anotació del lluminós. Posteriorment a aquesta nova iniciativa es va celebrar pròpiament el matx entre els VIPS andorrans o amb residència i pels passadissos del Poliesportiu corrien els germans Espargaró, Álex Rins, Javier Saviola, Toni Bou, Ilde Lima, Cristian España, Albert Llovera, entre d’altres.

“Soc ambaixador d’Unicef i aquestes són coses que m’agraden molt. Després del partit vaig cap a Barcelona i demà [avui] visito l’hospital de nens amb càncer. Em surt de dins”, explica Llovera. I de la mateixa manera proposa que “si es pogués fer just abans d’un enfrontament de lliga seria més maco, perquè el pavelló s’ompliria bastant més. És un dia entre setmana i el temps tampoc ha ajudat la gent de les parròquies més altes a venir”. L’entrada per al públic costava cinc euros (és un acte més que fa el MoraBanc amb Unicef i a final de temporada es fan els balanços econòmics) i tot i que no es va omplir, el pilot no té cap dubte que “molts dels que no han pogut arribar moralment també estan per aquí”. De la seva part, el president de l’entitat, Gorka Aixàs, que també es va vestir de curt en el xoc de l’àmbit polític, igual que el director general, Francesc Solana, va veure amb bons ulls la idea del corredor d’un canvi indicant que “és una iniciativa que es comença a consolidar. Aquest és un format que no ens hem plantejat, ja que ho barregem amb la participació dels jugadors i evidentment abans d’un matx seria complicat”. De totes maneres, “és clar que s’ha de mirar i la clau és reinventar-nos, poder créixer i tot plegat sigui més productiu”.

Un dels veterans de la Champions For Unicef, Pol Espargaró, confessa que amb els col·legues s’estant aficionant al bàsquet, malgrat que “soc força dolent [riu], l’altre dia vaig estar veient el partit contra el Madrid i miraré d’imitar una miqueta els professionals”. I afegeix, amb un somriure com a bon Espargaró, que “la majoria dels que estem aquí tenim una agenda apretada, però sempre ens guardem aquest dia”. Saviola, un debutant, es va estrenar amb un triplàs i justament abans havia dit en relació amb canviar la pilota de futbol per la de bàsquet que “espero no passar massa vergonya [riu], no obstant això, el motiu és el més important”. Els riures entre els equips Kagabandoro i Bimbo van ser la tònica.

Solidaritat consolidada

Solidaritat consolidada

tracking