Esquí

Andorra tanca amb 25 medalles el Borrufa

Roger Bartumeu i Clàudia Garcia sumen dos ors més al supergegant masculí i femení

Andorra tanca amb 25 medalles el BorrufaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Trofeu Borrufa ha acabat amb tres medalles d'or i un bronze més per als representants andorrans, el que eleva a 25 metalls el total aconseguit en aquesta edició que ha tancat aquesta tarda amb la cerimònia de cloenda i el repartiment de trofeus a Ordino.

Les medalles de l'última jornada han estat els dos aconseguits per Roger Bartumeu i Clàudia Garcia en el supergegant masculí de menosr de 16 anys i en el femení de menors de 14 anys, respectivament. També ha obtingut un metall, en aquest cas de bronze l'andorrana Iria Medina en la prova de supergegant de menors de 16 anys. A més, hi ha hagut dos quarts llocs per als esquiadors nacionals, per a Marc Fernández i per a Ty Acosta.

El balanç de la participació andorrana destaca també pel primer lloc aconseguit per un dels dos equips de deu integrants que ha competit al Borrufa. L'altre s'ha situat setè d'un total de 36 equips en representació de 27 països que han portat a les pistes d'Arcalís més de 200 esquiadors.

En la tercera jornada del 26è Trofeu Borrufa, la de dimecres, també hi va haver bones notícies des de Vallnord-Arcalís. La delegació tricolor ja suma onze medalles al caseller general, arran que les joves esquiadores i esquiadors van aconseguir penjar-se’n sis més. La més destacada de la sessió matinal d’esquí va ser l’andorrana Clàudia Garcia, ja que va endur-se tant el supergegant femení com la combinada alpina, ambdues sub-14, en primera posició amb uns registres d’01’03”22 i 01’45”24, respectivament. Mentre que Nàdia Bernat al supergegant va tancar el podi quedant-se a 00”64 de Garcia. De la seva part, Ty Acosta va finalitzar tercer el supergegant masculí sub-16 i Carla Mijares va cloure la combinada femenina sub-16 en tercera plaça, a 02”12 de la campiona, l’hongaresa Zita Tóth. Finalment, Marc Fernández va assolir el mateix metall a la combinada masculina sub-14. Aquesta disciplina la va guanyar el francès Norick Polchi, amb 01’43”06 i, per tant, Fernández va acabar a 04”09. El quart i últim dia del Borrufa es tanca avui amb un nou supergegant, independent, tant en sub-14 com en sub-16, i les cerimònies de cloenda i lliurament de premis se celebraran a la plaça major d’Ordino a la tarda.

Andorra s'embutxaca sis metalls més al Trofeu Borrufa

tracking