Reportatge

Jan Farrel i Bastien Montès preparen la Copa del Món

El campió del món de Quilòmetre Llançat, Bastien Montès, i Jan Farrell estan entrenant-se a Andorra, que consideren especial, abans de l’inici de curs.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La disciplina de l’esquí de velocitat té cada any el seu protagonisme a Andorra amb la Copa del Món de Quilòmetre Llençat, que es disputa cap a final de temporada. Veure esportistes voltar els 200 per hora sense cap motor és l’atracció principal d’aquest esport, que va guanyant adeptes i competidors any rere any. Dos dels màxims representants d’aquesta disciplina han escollit el Principat i la pista Riberal de Grandvalira per preparar-se de cara a la nova temporada de Copa del Món, que arrenca la setmana vinent a la localitat francesa de Vars. Són ni més ni menys que l’actual campió del món, el francès Bastien Montès, i un habitual del Top-10, el britànic Jan Farrell.

Ambdós consideren Andorra un lloc especial. Montès va obtenir el seu primer Globus de Cristall en la cita de l’any passat, mentre que Farrell es va iniciar en la competició al Principat. “Aquí a Andorra estem com a casa. Tenim una pista en condicions perfectes i soc a prop de casa i és ideal per entrenar i atacar la Copa del Món”, exposa el campió del món, que afegeix que “aquesta pista m’ho ha donat gairebé tot. Tinc molts records d’aquí i és un plaer tornar per entrenar i arribar a la Copa del Món en bones condicions”. Farrell va més enllà. És anglès però als cinc anys es va mudar a Madrid, on resideix actualment. “Andorra per a mi és com casa meva. Porto aquí esquiant des dels vuit anys i sempre m’han tractat molt bé”, assegura.

L’estil de vida que tenen els dos esquiadors és clar: els encanta la velocitat i l’adrenalina. “A 200 per hora pensem poc. Baixem en 15 segons una pista i passa tot molt ràpid. Estàs tan concentrat en el que fas i no hi ha temps per pensar en altres coses. Per a mi és com un moment de tranquil·litat”, explica Farrell. L’anglès encetarà el curs amb l’objectiu d’apropar-se al Top-3. “Porto preparant la temporada des que va acabar l’anterior. No vaig tenir un any gaire regular després d’una caiguda en l’anterior a 217 per hora, i aquest any he deixat enrere algunes pors i m’he preparat física, tècnica i psicològicament per lluitar pel podi”, indica. Montès, per la seva part, vol repetir èxits i anar més enllà. “Els meus grans objectius són revalidar el Globus de Cristall i buscar el rècord absolut de 254 per hora. També vull assolir el de la pista de Grandvalira de 200 per hora, que seria el primer cop que se superarien els 200 als Pirineus”, comenta.

Jan Farrel i Bastien Montès preparen la Copa del Món

Jan Farrel i Bastien Montès preparen la Copa del Món

tracking