ACB Lliga Endesa

El MoraBanc, sense Copa del Rei

El MoraBanc Andorra cau a la pista de l’Estudiantes i es queda sense opcions matemàtiques de ser
a la cita de Gran Canària

El MoraBanc, sense Copa del Rei

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan es va a la Copa del Rei una vegada ja no hi ha marxa enrere. Es converteix gairebé en una droga i es vol més i més. I el primer amb què es pensa quan s’enceta la temporada és poder ser en aquest torneig que té tant encant. El BC MoraBanc Andorra, afició i equip, volia repetir la fita un any més, i opcions n’han tingut moltes durant aquesta primera volta de dinàmiques irregulars, però ahir es van acabar. Queda un partit per al tall, diumenge davant el Barça Lassa al Poliesportiu, però l’equip dirigit per Peñarroya ja s’ha quedat sense opcions reals.

La derrota d’ahir a la pista del Movistar Estudiantes, combinada amb les victòries de l’Unicaja i l’Iberostar Tenerrife en tenen la culpa. Els del Principat es van quedar amb 7 triomfs i 9 derrotes, a dos de les posicions de la Copa, per la qual cosa l’eliminació era matemàtica. Ara, seran quatre equips els que lluitaran per tres llocs encara en joc, malgrat que el Màlaga, el Baskonia i el Tenerife ho tenen de cara mentre l’UCAM Múrcia té unes mínimes opcions de cara a la darrera jornada.

Per la seva part, el MoraBanc mirarà de passar pàgina després d’un partit en què un mal inici va condemnar-los a la derrota. L’equip va anar a remolc durant gairebé els 40 minuts i malgrat que al darrer quart hi va haver un moment en què va situar amb un 59-59 que permetia pensar en un final igualat, l’Estudiantes va mostrar-se més fort i equilibrat i no va deixar espai per al dubte gràcies a un Alec Brown inspirat (18 punts). Els del Principat també van pagar car una falta d’encert important (6 de 27 en triples i 38% en tirs de camp) i els va faltar concentració en els moments decisius.

El resultat final va ser de 82-71, però gairebé va ser el de menys perquè el realment important va ser que l’equip va quedar fora de la Copa del Rei. Del partit d’ahir en va destacar el retorn de Jaime Fernández a la que va ser la seva casa durant tota la seva vida fins aquest estiu. El madrileny va dormir poc la nit abans i se’l va notar nerviós. No va quallar un bon partit individualment (6 punts, 5 assistències i 8 de valoració), malgrat la clara rebuda amb aplaudiments que va tenir per part de la seva exafició del WiZink Center. És cert, però, que també va tenir alguns detractors a la grada, on es van sentir xiulades, que eren minoria. També hi va haver un moment en què alguna part del grup d’animació va cantar un desagradable “Jaime, traidor, eres un cabrón”. Tot i això, el tracte del públic envers el base del MoraBanc va ser molt bo.

Fernández no va fer un bon partit, però qui sí que ho va fer va ser Andrew Albicy, el millor del duel, amb 16 punts, 4 assistències, 4 recuperacions i 24 de valoració. El francès va tirar en molts moments de l’equip i va demostrar que ja està curat. Ara, l’equip necessitarà recuperar més jugadors des de la infermeria per aspirar als pròxims objectius del curs, com ara uns play-off que es pinten difícils i assegurar la permanència el més aviat possible.

El MoraBanc, sense Copa del Rei

tracking