El Lusitans pesca a França

El conjunt ‘vermelho’ incorpora Jonathan Santiago, que va jugar a l’Europa League amb l’Olympique de Marsella

El Llusitans pesca a França

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mes de gener en el món del futbol és sinònim de fitxatges i els clubs de la Lliga Multisegur Assegurances no es queden enrere, com en el cas de l’actual tercer classificat a la taula, l’FC Lusitans. La competició domèstica es troba aturada fins al 28 de gener, però l’entitat presidida per Antonio da Silva ha tancat dues incorporacions aquesta setmana, totes dues franceses i tots dues per a la zona ofensiva del terreny de joc.

Etiquetes:

El primer d’aquests nous fitxatges és Jonathan Santiago, un jove migcampista ofensiu de 23 anys nascut a Marsella i format al futbol base del principal club de la seva ciutat. Precisament en aquest equip va debutar en competició europea durant un partit de l’Europa League. Ell estava al filial de l’Olympique de Marsella i el llavors entrenador del primer equip, Élie Baup, el va convocar per a un duel de la lligueta del segon torneig europeu en importància a Xipre, on el seu equip va enfrontar-se a l’AEL Limassol el 6 de desembre del 2012 amb tan sols 18 anys. Santiago va entrar a la segona meitat en substitució de Billel Omrani i va disputar 27 minuts de joc. Les últimes temporades ha jugat a clubs francesos de divisions inferiors i ara aquest pelotero amb qualitat tècnica arriba a l’FC Lusitans per ajudar en la creació de joc.

L’altra incorporació és la de Vincent Ramaël, davanter centre de 29 anys i 1,88 metres d’alçada que va començar la seva carrera al futbol base del Mònaco, però que no va tenir protagonisme amb el primer equip. Sí que en va tenir a Bèlgica, on va anar cedit pel conjunt monegasc i va disputar deu partits a primera divisió amb l’AFC Tubize, amb el qual va fer un gol. A la seva trajectòria també hi ha altres experiències a Bèlgica, Grècia o el Paraguai.

Vincent Ramaël arriba al país fins al final d’aquesta temporada, igual que Jonathan Santiago, tot i que al contracte d’aquest últim hi ha una clàusula de renovació automàtica si totes dues parts hi estan d’acord. Tots dos ja estan entrenant sota les ordres de Raúl Cañete i podrien debutar en el retorn de la lliga el 28 de gener.

COLÒNIA FRANCESA AL lUSITANS

Vincent Ramaël i Jonathan Santiago no són els dos únics jugadors francesos de l’FC Lusitans, ja que entre la plantilla de Raúl Cañete hi ha fins a quatre futbolistes gals més que s’han incorporat a la disciplina del club del Principat els últims mesos. El primer a arribar va ser l’extrem Alexandre Llovet a l’estiu, extrem de només 19 anys provinent del filial del Montpeller i que va debutar amb el primer equip, i que suma cinc dianes en els nou partits disputats a Andorra. També a l’estiu va incorporar-se el central Mathurin Sakho, que ha participat en els 13 partits de lliga i ha marcat un gol, i el migcampista Kévin Parienté, que ha jugat vuit duels. Per últim, a mitjan campanya va afegir-s’hi Abdoulaye Méïté, tot i que encara no ha pogut debutar per problemes amb el transfer interna­cional.

Aleksander Ceferin visitarà la FAF, Govern i el centre de la Massana

Tal com va informar la Federació Andorrana de Futbol fa unes setmanes, una delegació de la UEFA encapçalada pel president, l’eslovè Aleksander Ceferin, vindrà dijous vinent al Principat en la que serà la primera ocasió en què un màxim dirigent del futbol europeu fa una visita oficial, i ja es coneixen alguns detalls.

Una de les aturades serà per veure la seu de la Federació Andorrana de Futbol, a Escaldes-Engordany. A més, el president de la UEFA i la seva comitiva visitaran l’edifici administratiu del Govern. L’altra parada que faran serà a la Massana, on veuran el futur centre esportiu que tindrà un camp de gespa artificial, un de futbol de 7 i un poliesportiu, i que està finançat de manera majoritària per la UEFA i per la FIFA.

El Llusitans pesca a França

tracking