Esquí

Mireia Gutiérrez, contenta per la injecció de moral d'un nou Top-30

L’esquiadora valora el seu últim resultat, que va arribar en un “moment dur”

Mireia Gutiérrez, contenta per la injecció de moral d'un nou Top-30FAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 27è lloc de Mireia Gutiérrez dimarts al vespre en l’eslàlom de Copa del Món de Flachau (Àustria) no és un resultat qualsevol per a l’esquí andorrà. Malgrat que no va poder arrodonir la fita en la segona mànega, passar el tall de les 30 millors en una cita del circuit mundial va suposar “una injecció molt forta de positivitat i de confiança”, segons va valorar ahir la mateixa esquiadora, l’endemà del resultat. L’andorrana es va mostrar molt satisfeta per haver arribat a la seva quarta segona mànega de Copa del Món, ja que va demostrar una vegada més que tenia opcions per estar a prop de les millors. “Estic contenta, tot i la segona baixada, per demostrar que puc estar allà”, va comentar.

Aquest resultat va arribar en un moment complicat per a Gutiér­rez ja que havia tingut diverses oportunitats els dies previs per assolir el mateix i no ho va aconseguir. “Havia disputat unes Copes del Món difícils, on realment feia un 20% del que sé fer i era una sensació bastant dolenta”, va lamentar l’andorrana, que hi va afegir que “amb l’ajuda de l’equip tècnic i de les persones que tinc al costat vaig intentar estar tranquil·la, provar coses diferents mentalment i intentar que fos una cursa més”.

Aquest canvi de mentalitat li va funcionar en la primera mànega de dimarts per mostrar el talent que té. “Era una cursa en la qual realment no esperava res. Vaig anar a mostrar el meu caràcter i a buscar amb ràbia i mala llet el meu esquí.” Tot plegat, li va funcionar bé per assolir l’objectiu, que li permet mirar els propers reptes, els Jocs Olímpics i algunes cites més de la Copa del Món, amb millors ulls i molta més confiança. “Això és un esglaó més. Penso que he superat un moment molt dur i ara només són coses positives. He d’intentar fer això sempre i sobretot estar tranquil·la, no pensar tant, deixar-me anar i agafar riscos”, va assenyalar. Ara, Gutiérrez es quedarà uns dies més a Àustria ja que aquest mateix cap de setmana disputarà dos eslàloms de Copa d’Europa a l’estació de Zell am See.

VERDÚ ACABA QUINZÈ EN EL DESCENS DE SAALBACH DE COPA D'EUROPA

Joan Verdú va obtenir ahir un bon resultat a Saalbach, Àustria, després que finalitzés en 15a posició el descens de Copa d’Europa. D’aquesta manera l’esquiador andorrà va aconseguir puntuar en competició continental amb 16 punts –i 24,52 crèdits FIS–, en haver registrat un crono d’1’22”16, a 1”06 respecte del vencedor de la prova, que va ser l’austríac Daniel Hemetsberger. Marc Oliveras i Matías Vargas van acabar 47è i 75è, respectivament, de 93 participants. D’altra banda, Nicolás Castro va ser cinquè al supergegant FIS d’Auron, a França, i 27è a la combinada (suma dels temps de la primera prova i l’eslàlom).

tracking