raids

Els residents Despres i Barreda es posen líders al Ral·li Dakar

Cyril Despres s’adjudica la segona etapa i el lideratge del Dakar en una jornada dominada pels pilots de Peugeot

Els residents Despres i Barreda es posen líders al Ral·li DakarPEUGEOT SPORT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cyril Despres va dir abans de viatjar cap a Lima que vol lluitar per la victòria del Dakar i ho deia molt seriosament. Ahir va fer la primera demostració que la seva candidatura al triomf va de debò després d’adjudicar-se la segona etapa, que comptava amb 279 quilòmetres i tenia la localitat peruana de Pisco com a punt de sortida i d’arribada. El resident a Andorra, que va ser qualificat com “el més lent” dels quatre de Peugeot pel mateix cap de l’equip, Bruno Famin, va dur a terme una gran exhibició d’intel·ligència i va evitar problemes per obtenir el lideratge de la general, per davant del seu company Stéphane Peterhansel.

L’estratègia de conservar al pròleg va semblar funcionar molt bé ahir als Peugeot, que van copsar els tres primers llocs de l’etapa, amb Monsieur Dakar segon, a 48’’ de Despres, i Loeb tercer, a 3’08’’. L’únic perjudicat va ser Carlos Sainz, que va patir dues punxades que van fer que perdés 13 minuts respecte al resident del Principat. “No m’esperava una especial així. Estic molt content de no haver patit cap contratemps”, va dir un Despres satisfet, que hi va afegir que “és important anar trobant bones sensacions”.

Aquesta va ser la segona victòria de Despres sobre les quatre rodes, l’altra la va assolir l’edició passada, i ho va voler celebrar a les xarxes amb una fotografia en què brindava precisament amb el seu immediat perseguidor a la general. Peterhansel és a només 27 segons, mentre que a 5’44’’ el segueix Giniel de Villiers (Toyota), que per uns instants va figurar com a primer per una petita confusió.

Un altre resident primer

La categoria de motos també va acabar ahir encapçalada per un habitant d’Andorra. Joan Barreda, que va partir ocupant la quarta posició del pròleg, es va situar primer després d’una exhibició que li va servir per sumar una nova victòria d’etapa al ral·li més dur del món. “Ja en van unes quantes”, va celebrar el pilot de Castelló, que va valorar molt el fet de “retrobar-me amb el bon ritme”. Barreda ho va aconseguir de manera sòlida, deixant l’immediat perseguidor, Adrien van Beveren (Yamaha), a 2’54’’, i el tercer, Matthias Walkner (KTM), a 4’24’’, mentre que l’actual campió del Dakar i líder fins ahir, Sam Sunderland, es va situar en setè lloc, a sis minuts.

Per la seva part, Cristian España va quedar endarrerit fins a la 32a posició de la segona etapa a 28’15’’ de Barreda i lluny també dels seus companys d’equip, Joanathan Barragan, que va assolir una destacable 11a plaça a sis minuts del primer, i Johnny Aubert, 18è a 13’56’’. “Un dia més he sortit a fer la meva pròpia carrera, sense prendre riscos. A la baixada d’una duna m’he trobat de cara un cotxe i en esquivar-lo m’he trobat clavat, perdent un temps molt valuós”, va exposar España. A la general, Barreda compta amb una avantatge de 2’30’’ sobre Van Beveren, mentre que España ocupa la 29a posició a 31’13’’.

En camions, Jordi Ginesta seguia la seva funció d’assistència després d’una primera etapa en què va creuar la línia de meta últim. En la d’ahir, al tancament de l’edició encara no havia arribat al primer punt de control ja que era el darrer a sortir.

A l’etapa d’avui s’augmentarà considerablement la distància a recórrer per a cotxes i motos, que hauran de fer 524 quilòmetres en total des de Pisco fins a San Juan de Marcona (208 d’enllaç i 296 d’especial), tot i que 15 dels quals seran per un traçat diferent entre les dues categories.

tracking