ACB LLIGA ENDESA

Contra les baixes i el cuer

El MoraBanc torna a disputar un partit clau per ser a la Copa davant el cuer amb només vuit jugadors del primer equip confirmats i els dubtes d’Albicy i Shurna

MoraBanc AndorraXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha passat una setmana des de l’inusual duel a Santiago que va acabar amb victòria, però el MoraBanc Andorra torna a estar en una situació delicada quant als efectius disponibles, malgrat haver-se reforçat amb el pivot Landing Sané. “Ha estat una setmana en què tenia sis jugadors mirant l’entrenament”, va explicar ahir Joan Peñarroya en la roda de premsa prèvia al duel d’avui (21 h) contra el San Pablo Burgos.

El problema de lesions aquest any està sent més profund que mai i quan sembla que ja no es pot empitjorar hi ha quelcom que ho posa en dubte. Aquesta vegada són les molèsties d’Andrew Albicy i John Shurna les que faran patir més els del Principat. El francès arrossega problemes musculars del duel a París i fins ahir només havia treballat amb el grup en mig entrenament i en el partit de Santiago, mentre que el nord-americà ha tingut problemes cervicals al llarg de la setmana. “Jo espero que juguin. Dubto que molt, segur que no al cent per cent, però desitjo que hi siguin”, va exposar Peñarroya, que hi va afegir que “si no poden jugar n’hi haurà d’altres que ho faran igual de bé”.

Aquests altres són els vuit homes del primer equip disponibles, però també jugadors del sènior B, com ara el georgià Giorgi Tvalabeishvili i Sandro Gacic, que apunten a estar avui a la banqueta. La incorporació de Sané fa que la situació no sigui dramàtica. No obstant això, el francès va arribar dimecres i no coneix els sistemes tàctics del tot. Tot i això, el pivot haurà d’assumir protagonisme donat l’alt nombre de baixes, segons va informar el tècnic egarenc. “És un jugador que ve en forma, que crec que és intel·ligent en el joc tàctic, però fa dos dies que és amb nosaltres i necessita temps. Segurament haurem de precipitar una mica més la seva posada a punt amb l’equip del que és habitual, però les circumstàncies manen. Serà un més”, va comentar.

Cuer en alça

A l’altra banda de la pista hi haurà un equip sense problemes d’efectius, tot i que sí de resultats. Ve d’una dura derrota a casa contra el Delteco GBC, però l’esperança de poder donar una sorpresa al Poliesportiu és elevada a Burgos. L’equip dirigit per Diego Epifanio ha guanyat dos dels darrers tres enfrontaments fora de casa i ha mostrat una millora en el joc, sense tenir en compte el de la setmana passada. “Em preocupa molt aquesta sensació que acostuma a tenir molta gent en veure que és l’últim classificat i pensa que s’ha de guanyar sí o sí”, va dir Peñarroya. La classificació per la Copa del Rei estarà una setmana més en joc i així seguirà fins que acabi la primera volta.

RETORN A ANDORRA

Thomas Schreiner, nou retrobament especial amb un jugador

El partit d’avui també suposarà un nou retrobament especial amb un exjugador del MoraBanc Andorra. És ni més ni menys que Thomas Schreiner, que va estar cinc temporades defensant els colors del conjunt del Principat i va ser el capità la temporada passada, juntament amb David Navarro. “Espero que tingui una enorme rebuda. És el jugador que he entrenat més anys i per mi sempre serà algú especial en la meva trajectòria com a entrenador. Ens ha donat molt i nosaltres a ell li hem donat molt”, va comentar ahir el tècnic del MoraBanc, Joan Peñarroya, respecte al base austríac.

tracking