raids

Arrenca el Dakar més ambiciós per als representants andorrans

Cristian España i el resident Cyril Despres parteixen amb possibilitats realistes de millorar el lloc assolit l’any passat

Arrenca el Dakar més ambiciós per als representants andorransGAS GAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’un llarg any d’espera, la 40a edició del Ral·li Dakar arrenca avui a Lima amb l’etapa pròleg de 31 quilòmetres d’especial fins a Pisco (242 km d’enllaç). A la línia de sortida hi haurà fins a quatre pilots amb segell andorrà, a més de dos representants més en l’aspecte tècnic. Tots ells destaquen per la gran ambició dels seus objectius respecte a l’any passat. Des de guanyar fins a millorar la posició. Cadascú viurà la seva cursa, però tots ells tenen assegurat viure molta duresa les properes dues setmanes.

En motos, Cristian España s’estrenarà amb un equip oficial, Gas Gas, que torna al ral·li més dur del món. El canvi de plans en les últimes setmanes permetrà al pilot andorrà pensar en objectius més importants. No podrà revalidar el triomf a la categoria de marató però a la general lluitarà per ser més amunt que el 21è del 2017. La voluntat és ser entre el 10è i el 20è. Per la seva part, el resident Joan Barreda espera deixar enrere la mala sort i fer bo el paper de favorit amb la seva Honda.

En cotxes, Cyril Despres veu més a prop que mai guanyar el seu primer Dakar sobre les quatre rodes i després del podi de l’any passat, i alguns resultats destacats durant la temporada, té el clar objectiu de portar al primer lloc el Peugeot, que novament serà el màxim favorit.

En camions, Jordi Ginesta afrontarà la seva 28a edició assistint a la resta de pilots i ho farà novament amb el Boucou. La representació andorrana estarà marcada per la manca d’Albert Llovera, que no va poder recuperar-se a temps de les molèsties a la mà. No obstant això, les seves nebodes sí que podran ser-hi. Margot Llobera serà ajudant a l’equip Himoinsa i Alexia, enginyera de telemetria de Mini.

tracking