ACB LLIGA ENDESA

La Copa passa per Santiago

El MoraBanc Andorra tanca l’any amb un duel clau contra el Monbús Obradoiro per intentar ser a Gran Canària

La Copa passa per SantiagoACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“A 27 de desembre no hi ha finals. Ni per a cap equip de la competició, ni per a nosaltres tampoc”, va assegurar Joan Peñar­roya a la roda de premsa posterior a l’últim partit de l’Eurocup contra el Darussafaka. Final o no, és ben cert que el partit d’aquest vespre (19.00 hores) contra el Monbús Obradoiro és clau pensant en les aspiracions del MoraBanc d’intentar classificar-se per a la Copa del Rei de Gran Canària, quan, després de la jornada d’avui, només en quedaran tres fins acabar la primera volta. Tot i això, el tècnic egarenc no vol ni sentir a parlar de la cita de les Canàries: “a mi em preocupa el partit d’avui, i prou feina tenim a preparar-lo amb tot el que ens està passant. La Copa és una il·lusió que tenim tots, i hi ha cinc o sis equips que es quedaran fora”.

A hores d’ara el Monbús Obradoiro és l’últim equip que aniria a la Copa amb 7 victòries, una més que les que té el MoraBanc. Els gallecs van tenir un inici de temporada espectacular, compartint la revelació de la Lliga Endesa amb el Montakit Fuenlabrada, però actualment es troben en un mal moment després de perdre els últims quatre partits que han disputat de manera consecutiva. D’aquesta mala dinàmica, però, només una de les desfetes ha estat al Multiusos Fontes do Sar, i a més contra el Reial Madrid. La pista compostel·lana és un autèntic fortí per als de Moncho Fernández, que han guanyat cinc dels sis duels disputats a casa.

Sobre el rival d’aquest vespre, el tècnic egarenc va assegurar que “estan fent una molt bona temporada, van davant nostre i a casa seva tenen una atmosfera especial que nosaltres ja coneixem”, i va afegir que “m’espero un rival que juga un bàsquet ofensiu una mica diferent als de la resta de la competició perquè són molt dinàmics i amb molt moviment, i haurem d’estar força concentrats, intensos i constants els 40 minuts per poder treure’n profit”. De la seva banda, l’aler pivot John Shurna, va manifestar que les claus per guanyar són “fer un bon matx en defensa, aturar el seu llançament, estar forts en el rebot i ajustar les nostres fortaleses i esforç com a equip”.

L’entrenador també va tenir unes paraules per a un dels rivals de demà, l’ex-capità tricolor, David Navarro, ara a les files del conjunt gallec: “és un jugador important i especial a la història d’aquest club igual. Sempre fa il·lusió, i més quan veus jugadors tan implicats, que han estat tan importants, i que a sobre són tan bon paios com el David Navarro”.

EN QUADRE

SENSE KARNOWSKI, PENDENTS D'ALBICY I DIAGNÉ, I VIATJA TVALABEISHVILI

Amb les baixes ja conegudes de Burjanadze, Copeland, i Karnowski (últim a caure que estarà cinc setmanes de baixa), l’atenció de la infermeria passa pels dos jugadors que són dubte per al matx d’avui: Albicy i Diagné. L’interior no ha entrenat des del partit i viatjarà, però serà dubte fins a l’últim moment. En el cas del base francès, ahir va fer el primer entrenament des del dia 20, quan va lesionar-se. Per suplir aquestes baixes, el pivot georgià del sènior B, Giorgi Tvalabeishvili completarà la convocatòria.

ABONATS A LA PRÒRROGA

Dos dels tres precedents entre Monbús Obradoiro i MoraBanc Andorra a Galícia s’han decidit a la pròr­roga en una pista on els tricolors mai han guanyat.

si hi ha un territori maleït per al MoraBanc Andorra des del retorn a la Lliga Endesa és Galícia, i concretament Fontes do Sar, on no ha guanyat en cap de les tres visites anteriors. Durant l’època del Festina Andorra, l’equip va ser capaç de guanyar a pistes gallegues com les del Breogán de Lugo, o la de l’Ourense.

Però més enllà de les derrotes, les últimes visites tricolors a Santiago de Compostel·la són sinònim de pròrroga i de partit ajustat. En els tres duels perduts, la diferència màxima a favor del Monbús Obradoiro ha estat de cinc punts, a més de der­rotes per un i dos punts que han necessitat temps extra. La primera visita a Fontes do Sar va ser la temporada 2013-2014, l’any del retorn a l’ACB, en què el MoraBanc Andorra va caure per 78-73 en un matx en què els de Peñarroya van anar en tot moment a remolc.

El duel més ajustat va ser el de la campanya següent, la del 2015-2016, en què els gallecs van guanyar per 104-103 després d’una pròrroga en un partit que va tenir un nom propi: Adam Waczynski. L’escorta polonès va anotar 30 punts, i va sentenciar el partit amb una entrada a cistella. Shermadini (29) i Stojanovski (24) van ser els més destacats dels del Principat.

I l’última visita va ser la més boja, amb el Monbús Obradoiro necessitant dues pròrrogues per endur-se el partit per 86-84. A més, va haver-hi una falta sobre Andrew Albicy a l’última jugada del partit que no van xiular ni Martín Bertrán, ni Castillo, ni Sacristán, i que va suposar una nova desfeta dels andorrans a Fontes do Sar. El MoraBanc va tenir oportunitats per tancar el partit al temps reglamentari i a la primera pròrroga, però Whittington i Bendzius, amb 43 dels 86 punts del seu equip van doblegar els tricolors.

tracking