EUROCUP

El somni europeu del MoraBanc mor a París

El MoraBanc Andorra perd a la pista del Levallois Metropolitans i amb la victòria del Torí a Turquia queda matemàticament fora de l’Eurocup

El somni europeu del MoraBanc mor a ParísF. Levallois

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

C’est fini. El MoraBanc Andorra va perdre ahir al Palais des Sports Marcel Cerdan i ja està matemàticament eliminat de l’Eurocup a falta del partit de dimecres que ve al Poliesportiu contra el Darussafaka d’Istanbul. L’equip de Joan Peñarroya havia de guanyar sí o sí si volia continuar amb esperances per a l’última jornada, però la mala arrencada i especialment el desastrós tercer quart van deixar els tricolors fora de la competició europea en el retorn a un torneig continental 22 anys després.

Ahir no només es jugava a París, també s’havia de mirar amb atenció el que passava a Kazan i a Istanbul, i esperar bones notícies. La tarda va començar bé, amb la victòria de l’Unics a casa contra el Cedevita (78-61), però tot es va tòrcer amb el triomf del Torí a la capital turca davant del Darussafaka (75-77) en un partit ajustat que va decidir-se a l’últim segon. Que els italians guanyessin a Turquia no entrava dintre dels plans, però van ser capaços d’assaltar el Wolkswagen Arena, possiblement per l’ajuda que suposava que el Darussafaka fos matemàticament primer i que no es jugués absolutament res en el duel d’ahir. Van arribar a guanyar de 13 a l’últim quart, però van haver de suar de valent, ja que els locals van tenir una última possessió per empatar o guanyar el partit que va acabar amb la bola perduda per Will Cummings.

El MoraBanc Andorra va sortir al parquet a París sent conscient del que havia passat a Istanbul i que per tercera jornada consecutiva calia guanyar sí o sí per no acabar eliminat prematurament. Tot i que no ho va semblar, ja que amb poc més de tres minuts jugats, Peñarroya ja va haver d’aturar el partit amb el 17 a 8 al marcador, que va anar creixent fins a la màxima de 12 punts amb el 27 a 15, gràcies a l’encert local des del triple i a la superioritat manifesta en el joc interior.

Els tricolors van voler aferrar-se a l’Eurocup, amb un segon quart positiu liderat per Vlado Jankovic, David Walker i al final amb Albicy (18 punts i 22 de valoració), que va ser el millor andor­rà del partit en el retorn a casa i va tancar la primera meitat amb el 53 a 56 a l’electrònic.

Però l’extraordinària reacció va ser un miratge i la sortida del tercer quart va acabar decidint el partit i l’eliminació. 22 a 11 de parcial per als locals, gràcies a les aportacions al pal baix de Ware, que sumat al desencert dels de Peñarroya va deixar el partit vist per a sentència, tot i el tímid intent de reacció de l’últim període.

L’Eurocup ja és història, a falta del comiat de la setmana vinent a casa, i ara toca posar de nou el xip de la competició domèstica. El MoraBanc jugarà el segon partit consecutiu de la Lliga Endesa a casa contra el RETAbet Bilbao Basket dissabte a les 19.00 hores, matx clau per seguir amb aspiracions de classificar-se per a la Copa del Rei de Gran Canària.

LES CLAUS

La defensa

Els de peñarroya havien aconseguit una millora substancial en defensa les últimes setmanes que va fer que arribessin les victòries. Ahir, 99 punts encaixats en situacions fàcils.

Tercer quart

Els tricolors van ser capaços de reaccionar al mal inici de primer quart, però la pèssima arrencada just en tornar dels vestidors va ser definitiva i els va deixar sense opcions de victòria.

Joc interior

El trio format per Boris Diaw, Roderick Odom i Gavin Ware va dominar sota les anelles i va anotar 45 punts, mentre que Stevic, Karnowski i Diagné es van quedar amb només 16.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

“A què juguem? Que fallin?”

Les aventures que estan vivint des de fa anys el Bàsquet Club MoraBanc Andorra i l’entrenador, Joan Peñarroya, sempre estaran dins de la història de l’entitat tricolor. Amb l’Eurocup, una més. A l’estiu va renovar el seu contracte tan bon punt se li va notificar que s’acceptaria la plaça europea i ahir es va mostrar bastant tocat a mesura que passaven els minuts i els seus homes no reaccionaven ni responien a l’encert de la piconadora francesa. Fins i tot, en un moment donat del tercer quart va demanar temps mort per despertar els seus jugadors: “Ens han anotat un setanta per cent de llançaments. A què juguem? Que fallin?” Un cop finalitzat l’enfrontament a la pista del Levallois Metropolitans de París va obrir-se en roda de premsa tot dient que “estem tristos, perquè volíem lluitar fins al final en aquesta competició europea”.

Aprofundint un pèl més en els aspectes tàctics va deixar clar sense cap tipus de dubte que “ens quedem a fora en un matx en el qual no hem fet res del que havíem planejat. Érem conscients que jugàvem contra un equip amb molt de talent i volíem que no jugués còmode”. El tècnic egarenc no va tenir cap problema per assegurar que no havien aconseguit el pactat en els entrenaments i sessions de vídeo prèvies a la cita. Va coincidir amb un dels capitans del MoraBanc, Oliver Stevic, explicant que “hem estat tous i els hem deixat jugar amb percentatges massa alts”.

Certament els tricolors acumulaven una sèrie de xocs complint amb escreix amb la defensa per bandera o símbol d’identitat, malgrat que a la ciutat de l’amor no es va veure res d’això. Més que res, arran que els gals van assolir un marcador de quasi 100 punts, per ser exactes 99. En qualsevol cas, tal com han anat fent al llarg d’aquesta exigent campanya, els toca netejar la ment i pensar en el RETAbet Bilbao Basket, que visita dissabte el Poliesportiu. A veure si cau la Copa del Rei.

Jugadors

Oliver Stevic, Capità del MoraBanc

“Així és impossible”

Un dels capitans del Bàsquet Club MoraBanc Andor­ra, Oliver Stevic, ahir es va mostrar destrossat davant els mitjans de comunicació després de l’eliminació. El serbi tenia dins seu una bar­reja de sentiments i va deixar clar que “no ens hem merescut passar al Top-16”. A més, el pivot va explicar més a fons sobre l’enfrontament que “no pots jugar contra un equip deixant-lo tirar tant”. I hi va afegir que havien “competit sense duresa ni intensitat, i també hem fet poquíssimes faltes. Així és impossible guanyar qualsevol partit i encara menys a Europa”. El jugador tricolor va acceptar a dir que “és cert que a vegades semblava que no ens estàvem jugant res. Certament se’m fa difícil d’explicar la raó del que ha passat sobre la pista”.

El somni europeu del MoraBanc mor a París

tracking