ciclisme

Andorra decidirà

La Vuelta tornarà al Principat el 14 i 15 de setembre amb la disputa de la 19a i 20a etapa

Andorra decidiràXavier Pujol

Creat:

Actualitzat:

La Vuelta a Espanya tornarà el 2018 per segon any consecutiu amb la disputa de dues etapes a la part final que resultaran decisives per aclarir qui serà el vencedor definitiu de la ronda, tal com va avançar el Diari el 23 de novembre passat. Al ministre d’Economia i Competitivitat, Gilbert Saboya, se li va escapar el 26 de novembre durant l’assemblea de la FIM que la cursa vindria al país, tot i que ràpidament va dir que no hi havia res tancat, i ahir va ser el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, qui ho va confirmar durant l’esmorzar que va compartir amb la premsa.

Etiquetes:

El gran pilot d’una de les grans proves del panorama ciclista mundial arribarà al Principat divendres 14 de setembre, data programada per a la disputa de la 19a etapa. Encara no ha transcendit si la cursa vindrà de la província d’Osca o de la de Lleida, i també s’està pendent de com serà el final de jornada. Tot apunta que podria ser similar al d’aquest mateix any amb algun port de muntanya abans del final i una línia de meta que no sigui en alt, com la de l’any passat al carrer Prat de la Creu, a la capital.

Però el dia decisiu serà dissabte 15, quan es corri la 20a etapa, l’última en què els ciclistes poden lluitar pel triomf final a la Vuelta a Espanya, ja que a la jornada final de Madrid els corredors no acostumen a disputar la classificació general. En paraules del ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, “serà una etapa espectacular d’alta muntanya”, i hi va afegir que “agradarà molt al públic”. Una de les opcions que es van estudiar per a aquesta 20a etapa va ser fer una cronoescalada entre Ordino i Arcalís, que va quedar finalment descartada. Ahir el ministre Camp no va donar més detalls sobre el recorregut per a aquesta jornada i va emplaçar al dia 13 de gener, quan l’organització de la Vuelta presentarà a Antequera (Màlaga) el recorregut complet per l’edició del 2018 de la cursa ciclista del país veí. Tot i que fins llavors no es coneixerà el recorregut al cent per cent, la intenció és fer una etapa similar a l’11a de la Vuelta del 2015, l’anomenada etapa Purito, que va transcórrer íntegrament pel Principat amb un traçat de 138 quilòmetres i l’ascensió de sis ports de muntanya (Beixalís, coll d’Ordino, la Rabassa, la Gallina, la Comella i Cortals d’Encamp, on va finalitzar l’etapa).

Escenari habitual de la Vuelta

Aquesta arribada de la Vuelta per a l’any vinent confirma el Principat com un dels territoris claus de la ronda espanyola, ja que serà la divuitena presència de la cursa a Andorra. La primera va ser el 1967, amb arribada a la capital i victòria per a Mariano Díaz, de l’equip Fagor. Des de llavors, assistències puntuals fins a final de segle, ja que des del 1998 fins al 2018 la cursa haurà trepitjat les carreteres del país en fins a tretze ocasions.

Pendents de al sanció

CHRIS FROOME PODRIA REPETIR

El vigent campió de la Vuelta a Espanya, Chris Froome, va explicar fa unes setmanes el calendari que tenia previst fer el 2018, en què de les tres grans curses del panorama ciclista s’havia decidit pel Giro d’Itàlia i pel Tour de França, però la notícia que es va conèixer dimecres passat sobre el positiu per salbutamol podria canviar-ho tot. En funció de quina sigui la sanció que rebi el ciclista britànic per aquest cas, si és que finalment la Unió Ciclista Internacional i l’Agència Mundial Antidopatge l’acaben inhabilitant durant cert temps, Froome pot haver de variar el seu planning, i finalment podria ser un dels 189 ciclistes que prenguin la sortida a la Vuelta a Espanya del 2018 a Màlaga.

tracking