EUROCUP

El MoraBanc es manté viu a Europa (78 - 71)

El MoraBanc supera un Cedevita enratxat i manté vives les esperances per passar de ronda a falta de dos partits

El MoraBanc es manté viu a Europa (78 - 71)Xavier Pujol

Ja ho van avisar des que va sortir el calendari i ho van remarcar més abans de començar la segona volta. El calendari és molt més favorable a la recta final que al principi i per aquest motiu es va començar amb mals resultats. Ara és el moment per obtenir-ne de bons, quan es juga més a casa, davant l’afició d’Andorra. Dimecres passat, contra el Torí, el MoraBanc ja va donar motius per a l’esperança i pensar a passar de ronda, malgrat que es va fer patint amb l’average fins a l’extrem, i ahir ho va tornar a fer amb més consistència i davant un rival molt més en forma que venia de perdre només dos partits dels últims 17 que havia disputat.

La victòria contra el Cedevita no va canviar el marge respecte al quart lloc que dona accés al Top-16 de l’Eurocup, perquè el Fiat Torí també va fer el deures a casa contra el Levallois Metropolitans. Però indirectament aquesta victòria, combinada amb la del Darussafaka a Kazan, van posar més de cara les opcions, canviant radicalment la situació quan s’estava amb un 1 a 5. Els dos propers rivals del MoraBanc, el París, la setmana vinent, i l’Istanbul, d’aquí a dues, no es jugaran absolutament res perquè estan eliminat i classificat com a primer, respectivament, la qual cosa facilita les opcions d’un conjunt andorrà que de ben segur s’ho jugarà a vida o mort a cadascun dels partits.

El Torí, per la seva part, ha de visitar la complicada pista del Darussafaka, malgrat que també es podria aprofitar de la condició dels turcs per donar la sorpresa, i a l’última jornada rebrà un Unics que possiblement s’hagi de jugar el segon lloc, depenent del resultats de la setmana que ve.

Sigui com sigui, el calendari és més favorable al MoraBanc, però és imperatiu que no punxi a París si vol tenir-ho de cara. Si juga com ho va fer ahir, de ben segur que les opcions de classificació seran unes altres. El conjunt de Joan Peñarroya va mostrar molta fluïdesa en atac, especialment al primer quart, que va ser un dels millors de la temporada i que es va acabar amb un triplàs des de 10 metres sobre la botzina de Jaka Blazic, que situava el 26 a 19.

El Cedevita Zagreb, però, és un equip que aspira a l’Eurolliga, i al segon quart va reaccionar rebaixant la diferència a un ajustat 41 a 38, i al tercer va arribar a posar-ser per davant, fent que el duel fos un autèntic frec a frec (43-46). Però el MoraBanc no es va fer enrere i va seguir la lluita gràcies a una bona defensa. Així es com va arribar a tornar a posar-se per davant abans els darrers 10 minuts (58-53). Ja en el darrer quart, el MoraBanc va aprofitar una empanada del Cedevita per assegurar-se la victòria molt abans d’ar­ribar als segons finals. Fins i tot, els del Principat van pensar durant uns instants a lluitar per l’average, que era de -18, després d’endollar un parcial de 16 a 5 que situava un +14 (74-60). Tot i això, els croats van respondre i els van treure la idea del cap. El MoraBanc, però, va sumar la tercera victòria per seguir creient.

LES CLAUS

La fluïdesa

el primer quart va ser un dels millors del curs en atac. L’equip va provocar cistelles fàcils arran de bones penetracions i un bon moviment del joc i va anotar 26 punts en 10 minuts.

Intensos

Els del Principat no es van ensorrar en cap moment, ni quan el Zagreb es va arribar a posar per sobre al tercer període, i van seguir insistint amb alta consistència defensiva i ofensiva.

Sense patir

El MoraBanc no acostuma a fer-ho, però ahir es va assegurar la victòria molt abans d’arribar als instants finals gràcies a un parcial de 16 a 5 al darrer quart que donava certa comoditat.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

“Guanyar era l’important”

El tècnic català del MoraBanc Andorra, Joan Peñarroya, va mostrar la seva satisfacció pel triomf contra el Cedevita de Zagreb: “Estem molt contents de guanyar un rival amb jugadors importants i que venia amb una ratxa molt positiva, i era una victòria important per seguir vius a la competició.” Amb aquest resultat, els tricolors tenen de cara la classificació perquè s’enfrontaran a dos rivals que no es juguen res en els dos partits que falten, però l’egarenc no va valorar aquest aspecte i va assegurar: “Hem de guanyar un partit més que el Torí i fer la nostra feina”. En un moment del partit va semblar que era assumible remuntar l’average de 18 punts, però Peñarroya va admetre que “al final era un objectiu menor i ahir l’important era guanyar”.

L’equip suma tres partits consecutius vençuts i l’entrenador va afirmar que “ni quan guanyem ni quan perdem s’acaba res perquè això va molt ràpid, hem de gaudir de les victòries perquè a vegades ho fem poc”. Peñarroya hi va afegir ràpidament: “Hem de pensar en el proper partit.”

El següent duel serà diumenge contra el Baskonia, de qui el tècnic va dir que “és un dels millors equips de la Lliga i un dels que estan més en forma del bàsquet europeu actualment”.

De la seva banda, el tècnic eslovè, Jure Zdovc, va declarar: “Ells han volgut més aquesta victòria. Nosaltres veníem aquí a guanyar, però ells ho han buscat més i han jugat millor.” Zdovc va mostrar-se crític amb els seus jugadors: “Nos­altres volíem la victòria que ens falta per classificar-nos per al Top-16, però no he vist això en els meus jugadors.” Pel que fa a l’evolució del MoraBanc Andorra des del partit d’anada fins al d’ahir, Zdovc va assegurar que “estan jugant molt bé, el de la primera volta a Zagreb va ser un mal partit dels dos conjunts perquè érem equips nous”.

JUGADORS

Jaime Fernández, Base del MoraBanc Andorra

“Hem fet una bona feina”

El segon màxim anotador de l’equip ahir va assegurar que “necessitàvem fer un bon partit, hem estat sòlids i la feina ha estat bona”. El madrileny va dir que “personalment no he pensat en l’average” i que “lluitarem fins a l’últim moment”.

Moussa Diagné, Pivot del MoraBanc Andorra

“La clau era guanyar”

El pivot senegalès va assegurar que “la clau era gua-nyar”, i va afegir que “molts cops la gent parla de la tàctica, però no serveix per a res. El que serveix és jugar dur, deixar-se la pell i gua-nyar”. Per últim, va manifestar que “aquesta victòria és per a la nostra afició”.