Bàsquet

Enlairat

El MoraBanc Andorra entra en una nova dinàmica després d’estrenar el caseller de victòries lluny del Principat

EnlairatACB PHOTO / L. GARCÍA

Creat:

Actualitzat:

Enlairat. D’aquesta manera es troba el Bàsquet Club MoraBanc Andorra en l’actual tram de la temporada. Li faltava vèncer fora de casa per esvair dubtes pel que fa al constant creixement que està mostrant l’equip al Poliesportiu i la nit de dissabte ho va aconseguir a la pista del Delteco Guipúscoa Bàsquet. La feina va ser, sens dubte, col·lectiva. Ara bé, a les acaballes, un rebot ofensiu de Przemek Karnowski que en la mateixa jugada va convertir en una acció de 3 punts (2+1) i un tir lliure de Jaka Blazic van esdevenir vitals. Aquest últim, l’aler l’eslovè, estava motivadíssim després del triomf, i més en conscienciar-se que havia assolit el primer doble-doble de la seva carrera a l’ACB, amb 12 punts i 11 rebots.

Quan el marcador està igualat i es presenten els últims minuts sempre costa, arran que la pilota crema. I és que al MoraBanc ja se li havien escapat fins a tres enfrontaments forans en aquesta situació (Múrcia, Badalona i València) i, segons el director general, Francesc Solana, van poder obtenir “la capacitat de no deixar-nos, d’estar al duel, de llegir-lo deixant constància on s’havia de guanyar”, i tot i que “vam cometre els mateixos errors que en d’altres matxs, com en els tirs lliures i algun rebot, va sortir per fi cara”. El tècnic, Joan Peñarroya, va explicar a la prèvia que els mancava la famosa espurna per enlairar-se del tot com a grup, que semblava que pujaven però tornaven a ater­rar, mentre que Solana va comentar que “aquesta victòria ha de suposar un canvi”. El mateix protagonista aquest estiu va contractar Karnowski i certament el que va fer en un moment tan crucial del xoc esdevindrà un abans i un després en el caseller de confiança del gegant polonès –cada dia més fi i en forma físicament–, i va comentar que estan “pagant una mica la novatada amb ell i per això la idea de la plantilla era comptar amb dos jugadors més, Oliver Stevic, amb l’experiència que té, i Moussa”. I hi va afegir que “les lesions han provocat que Stevic hagi d’ajudar en la posició de quatre i, és clar, Karnowski ha hagut d’agafar més responsabilitat de la que li tocava i no han acabat de sortir-li bé les coses. Com sempre he dit, hem de tenir paciència”. Per cert, parlant de fitxatges, els germans petits de Lonzo Ball, dels Lakers de l’NBA (LiAngelo i LaMelo), van oferir-se al club, malgrat que el món estrambòtic en el qual viu LaVar Ball (el pare) i la poca experiència dels joves esportistes van provocar que el director general dels tricolors es fes enrere. Sense anar més lluny, el progenitor viu en una guerra constant via Twitter amb el president dels Estats Units, Donald Trump.

Tornant en clau andorrana, avui se sabrà què té concretament al dit de la mà esquerra Chris Copeland i si haurà d’estar temps allunyat dels parquets. A John Shurna se’l va veure recuperat i Vlado Jankovic també ho està. No obstant això, com dimecres passat davant el Fiat Torí Auxilium, no va gaudir de minuts al San Sebastián Arena 2016.

ANDORRÀ, AL BARÇA I MVP

Aaron Patrick Ganal és andorrà, juga al Futbol Club Barcelona Lassa i fa un any que va marxar del Bàsquet Club Andorra, entitat en la qual va formar-se des de ben petit. Un jugador del planter, de tota la vida, que fa molt bona pinta. Ganal va aixecar el trofeu d’MVP de la fase prèvia de la Minicopa Endesa, celebrada el cap de setmana passat, amb 22,7 punts i 6,3 rebots de mitjana per partit dels tres que va disputar.

tracking