ACB LLIGA ENDESA

S'ha acabat descansar

El MoraBanc torna a la competició amb la ment renovada i davant un València perillós que vol tallar una mala ratxa

S'ha acabat descansarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja n’hi ha prou de descansar. Torna la competició i el MoraBanc ho fa per la porta gran: a la pista del vigent campió (12.30 h). El València Basket suma cinc derrotes seguides comptant les de l’Eurolliga i ACB i necessita un triomf per trencar la seva mala dinàmica. El conjunt del Principat és el candidat ideal per als taronja per poder assolir el seu objectiu, però els de Joan Peñarroya aniran a la Fonteta amb la ment renovada després d’haver estat dues setmanes sense jugar partit, a diferència dels valencians.

L’equip enceta avui un mes de desembre clau carregat de partits, amb 9 en 27 dies entre Eurocup i Lliga Endesa, en què es decidiran les aspiracions més immediates. Depenent de com vagi el mes, o bé miraran cap al grup que lluita per la Copa del Rei, en el qual està ara amb un grup de 10, o bé se centrarà en la part baixa de la taula. A part, l’accés al Top-16 de la competició continental estarà en joc en cada duel que disputi fins a final d’any.

No obstant això, tot comença a València, i el MoraBanc només se centra en la Fonteta de moment. “Ens estem preparant per a aquest mes, però pensant només en el partit immediat, que és el València. Som conscients de la dificultat que té anar a la pista del campió de lliga, de jugar contra un rival plagat de bons jugadors, però tenim ganes de fer un molt bon partit perquè si no és així, no aconseguirem res positiu”, exposava divendres Peñarroya en la roda de premsa prèvia al duel. Malgrat que les possibilitats de victòria són menors tractant-se del València, els del Principat ja saben què és guanyar al campió. Ho van fer en dues ocasions a la pretemporada, tot i que aquells dos triomfs no es poden agafar com a referència, ja que ambdós equips eren diferents i no tenien tots els jugadors incorporats. “Ells són conscients que hem jugat dos partits de pretemporada, que encara que serveixin de poc també estaran avisats”, recordava el tècnic del MoraBanc.

La realitat dels de Peñarroya, però, és que encara no han gua-nyat fora de casa i el València només ha perdut un partit a casa, i va ser contra el Reial Madrid. Amb tot, segons Jaime Fernández la Fonteta és un lloc per canviar la dinàmica a fora. “Veig el partit com una oportunitat molt bona per trencar la tradició de perdre fora i guanyar a casa perquè tots els partits són importants, tant a fora com a casa. Anirem a intentar guanyar, i quina millor oportunitat que a València”, exposava.

ELS PRECEDENTS

Només una victòria a la fonteta en partit oficial

El MoraBanc i el València Basket s’han enfrontat fins a 10 vegades en partits oficials i el balanç és favorable als taronja, amb set triomfs. A la Fonteta, el MoraBanc només ha estat capaç de guanyar en una ocasió, i va ser en l’anterior etapa ACB, concretament la temporada 1994/95. Però això és en partit oficial, perquè aquesta mateixa pretemporada ja hi van guanyar en un amistós. Dels tres triomfs andorrans, només un ha arribat en la segona etapa ACB, i va ser justament en el darrer duel, el 7 de maig al Poliesportiu.

tracking