Nou projecte i campions?

El director general, capità i jugador de la UE Engordany, Christian Cellay, va confeccionar una plantilla amb l’objectiu d’aixecar el títol i conseqüentment jugar Champions. La fita encara queda lluny, però estan en el camí i també de convertir-se en un dels grans del país.

Nou projecte i campions?FAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Esportiva Engordany és, sorprenentment tenint en compte els darrers anys, l’actual líder de la lliga Multisegur Assegurances amb una diferència de 2 punts amb el segon classificat, el Vall Banc Santa Coloma. Els colomencs són els que, des de fa força temporades seguides, s’han adjudicat el títol de campió i conseqüentment han disputat la primera fase prèvia de la Lliga de Campions. Una dinàmica guanyadora bastant aclaparadora respecte a la resta de participants, tot i que l’Engordany entrenat per Filipe Busto ha donat un cop a la taula, tant als despatxos com sobre el terreny de joc. Un dels noms propis a tenir en compte dins del nou propòsit blanc-i-negre és el de Christian Cellay, que té el càrrec de director general, a més de capità i jugador. El veterà central argentí de 36 anys porta el futbol, i tot el que engloba aquest món, a les venes, i segurament aixecar una Copa Libertadores el 2009 amb l’Estudiantes de la Plata el fa estimar i cuidar encara més l’esport rei.

Etiquetes:

Cellay va deixar el Tic Tapa Sant Julià l’estiu passat, ja que el president de la UE, Gonzalo Donsion, va reclamar els seus serveis per començar de zero amb garanties: “la idea va ser apostar per fer un gran canvi en el que és el futbol andorrà, és a dir, tenir un projecte a llarg termini i no pas a curt, ja que penso que la lliga és realment important per tot el que et pot aportar”, assegura Cellay. La seva vinculació amb el Tic Tapa va permetre que, juntament amb l’ajuda del futbolista Fabio Serra (alhora procedent del club lauredià), convencessin fins a quatre jugadors verds, sense comptar Cellay i Serra, per signar amb la UE Engordany: Joao Lopes, Mateo Rodríguez, Rafa Santos i Nikola Zugic. També van incorporar esportistes del Futbol Club Lusitans com Jesús Coca, Bruno Raposo o Luigi San Nicolás, i Christian Paredes i Edu Peppe, procedents del Futbol Club Encamp.

“La clau roman sobretot en els que van apostar en les meves paraules i d’aquesta manera vam poder conformar un gran grup que era el primordial. Això significa bons futbolistes i bona gent, perquè el dia a dia sigui excel·lent i no hi hagi cap tipus de frec a frec i la competència sigui el més sana possible”, continua el director general. De la seva banda, Busto insiteix que “tots els integrants de la plantilla porten unes quantes campanyes al Principat i crec que és bàsic o vital, perquè si crees un equip amb sis o set cares noves, que poden tenir qualitat tècnica, però si no tenen ni idea del que és la realitat andorrana de la competició, doncs costa”. I afegeix en relació amb el full de ruta que segueixen els homes que dirigeix, que “no els falta de res, entrenen en bones condicions, equipaments i tenen disponibles llocs per entrenar i gimnàs”, mentre que “el tema de la recuperació és quelcom que a tot el cos tècnic ens preocupa i tenim els timings quasi idonis per a un atleta amb sessions d’aquestes, de càrrega, tècnica i tàctica”.

Quant a la inversió econòmica, ha hagut de suposar una xifra generosa i els diners van arribar d’un parell de patrocinadors i des de dins de la Unió Esportiva Engordany, que per cert està a la recerca de publicitat per a la samarreta. Van establir uns pressupostos abans d’engegar-ho tot i haurien jugat amb la possibilitat d’endur-se la primera divisió andorrana i estar a la Champions, ja que percebrien una quantitat econòmica interessant de la UEFA. Sense anar més lluny aquest any el Vall Banc va rebre 480.000 euros, no obstant no se’ls va embutxacar en la totalitat, perquè, com és habitual, els va repartir amb la resta de conjunts per no provocar diferències abismals. “Estem copiant una mica el que s’està fent a altres països, els que més calés tenen poden confeccionar millors plantilles, controlar el mercat i aspirar a tot. Ara mateix no tenim aquest poder, però si guanyéssim podríem negociar amb una altra força”, conclou l’entrenador. A la jornada 11 de demà s’enfronten amb el segon.

tracking