Reportatge

Márquez i Bou lloen Andorra a la gala de pilots

La gala dels FIM Awards aplega més de 500 persones al Park Hotel i més de 40 guanyadors de títols mundials, entre els quals les estrelles de l’acte, Toni Bou i, especialment, Marc Márquez. Tots destaquen la comoditat de celebrar la cita al Principat, al qual lloen.

Márquez i Bou lloen Andorra a la gala de pilotsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Glamur, pilots, polítics... i campions. Andorra la Vella va ser ahir el centre mundial del motociclisme amb una sèrie d’actes durant la jornada amb motiu dels FIM Awards. Al migdia, la signatura d’autògrafs amb tots els pilots gua­-nyadors presentava el ple i una llarga cua. A la tarda, al Poblet de Nadal, va ser igual però amb un afegit de bogeria, i a la nit va arribar el plat fort, la catifa vermella, el sopar i la gran gala, en què per fi els pilots rebien el trofeu de millor de la temporada en la seva disciplina.

El pilot més buscat, com era evident, va ser Marc Márquez, seguit del resident Toni Bou. El sis vegades campió del món va ser l’últim a creuar la catifa vermella com s’esperava. Era la gran estrella i el principal al·licient de la gala. Però era una estrella que a la vegada era familiar. Estava al costat de casa i ell ho va agrair. “Fa bastanta il·lusió fer-ho aquí perquè Cervera queda a una hora i mitja i hem pogut venir amb cotxe aquest matí des de casa i sobretot es parla el mateix idioma, que també és important i ho fa especial. Ja ser aquí a la gala de la FIM és bon senyal perquè vol dir que ha sortit un any molt bo”, va exposar el jove pilot d’Honda, a qui també li van agradar els canvis en el format i que s’apropés més els campions a l’afició. “Quan anava als altres països era tot més distant, aquest any m’ha agradat perquè hem estat a prop de la gent i això és molt important”, va indicar. Quan li van demanar per si es veia també a la gala del proper any a Andorra la Vella ho tenia clar. “Tant de bo, signo on sigui, però de moment gaudirem d’aquest títol i a partir de l’1 de gener toca treballar per al 2018 a veure si pot sortir un any molt bo”, va dir.

Si el campió de MotoGP estava a prop de casa, el de TrialGP, Toni Bou, estava a casa, fet que també agraïa. “Fàcil. Sortint de casa al migdia he arribat a l’hora que havia d’ar­ribar, així que bé, és una comoditat i una sort fer la gala aquí. Viatgem molt tot l’any i poder estalviar-te aquest viatge i gaudir-ho a casa és molt diferent”, va comentar Bou. Ell ja fa dos anys que resideix al Principat i cada vegada se sent més andor­rà. “És un magnífic país, ens sentim molt recolzats, en el meu cas, Naturlandia ha fet tot el que ha fet per mi i ho agraeixo. Estic valorant quedar-m’hi per sempre perquè estic molt còmode”, va assegurar el pilot.

Èxit organitzatiu

Més enllà de les activitats que es van dur a terme i que van agradar tant, les autoritats organitzadores es van mostrar satisfetes pel desenvolupament de l’esdeveniment. “És una satisfacció per al comú perquè hem fet molts esforços i sobretot per la Federació Motociclista d’Andor­ra. Estem contents, tot ha funcionat molt bé, hem parlat amb la FIM i està contenta. Tenim un país que és capaç d’organitzar actes de primer nivell, perquè aquest ho és. Crec que ha estat un gran èxit”, va exposar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, que també posa la vista a la cita de l’any vinent. “Podrem agafar idees d’avui. A més, hi haurà la diferència que l’any que ve hi ha elecció de president de la FIM, per tant, vindran tots els països per votar. Haurem de fer alguna modificació per acollir tothom”, va dir.

Márquez i Bou lloen Andorra a la gala de pilots

Márquez i Bou lloen Andorra a la gala de pilots

Márquez a la catifa vermella

Márquez al Poblet de Nadal

Márquez es disposa a cuinar un entrepà

tracking