Ciclisme

La Vuelta, gairebé segura

Gilbert Saboya diu que la ronda espanyola tornarà a Andorra la propera edició amb una etapa que promet ser espectacular

La Vuelta, gairebé seguraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edició de dijous passat del Diari avançava la possibilitat latent que la Vuelta a Espa­nya del 2018 es pogués decidir a Andorra amb l’arribada de les etapes 19 i 20 al país, la segona de les quals seria amb un final en alt que coronaria el guanyador virtual de la propera edició abans la tradicional clausura a Madrid. De moment, encara no hi ha res anunciat de manera oficial, però ahir el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, va deixar anar que la ronda tornarà i ho farà de manera que no deixarà indiferent ningú.

Va ser en el marc de l’assemblea de la FIM que es va fer a Andorra la Vella. Mentre destacava la gran capacitat del Principat per acollir esdeveniments de primer nivell mundial, el ministre va confirmar un fet que era previsible. “No és cap secret que el Govern i el conjunt d’institucions, així com també la iniciativa privada, han fet molts esforços per promoure activitats esportives d’alt nivell a Andorra. Hem de recordar que el 2019 tindrem les finals de la Copa del Món a Grandvalira, que l’any passat vam tenir l’etapa més vista del Tour de França i que aquest any la Vuelta també repeteix amb una etapa que promet ser molt espectacular”, va indicar el ministre.

Quan se li va demanar més detalls sobre l’arribada de la ronda espanyola, Saboya va puntualitzar que no hi ha res tancat i que quan es faci seran el ministeri de Turisme i l’organització de la Vuelta els encarregats de fer-ho oficial. “Tenim molt bones expectatives de poder acollir la Vuelta a Andorra, però encara estem pendents de les confirmacions definitives. Crec que a ningú se li escapa que la nostra relació amb la Vuelta a Espanya l’hem anat consolidant de forma ferma els últims cinc o sis anys, i hem estat presents pràcticament a totes les edicions. Hem de reconèixer que ha tingut un paper important i també ens ha ajudat a posicionar-nos de cara al Tour de França que vam tenir el 2016”, va asse­nyalar Saboya.

El recorregut exacte de la prova es farà oficial el 13 de gener a Estepona. L’únic que és segur al cent per cent ara per ara és que sortirà de Màlaga. Hi ha altres localitats on ja es dona per fet la seva arribada, malgrat no ser oficial del tot. Per exemple, després d’unes quatre o cinc etapes per Andalusia, la Vuelta es dirigiria a Múrcia, seguidament a Salamanca i després pujaria a Galícia. Des d’allà, els ciclistes recorrerien el nord d’Espanya, passant per Astúries, el País Basc i l’Aragó. Posteriorment, i segons va publicar divendres el periodista especialitzat en ciclisme Sergi López-Egea, el territori català també té garantida una etapa.

És en aquest punt quan Andor­ra apunta a entrar en acció i coincidiria amb el tram final. Encara, però, faltaria conèixer el recorregut que haurien de seguir els ciclistes pel país. Si finalment es confirma l’arribada de la ronda espanyola al Principat un any més, es compliria l’objectiu marcat l’estiu passat de tornar a acollir la cita el 2018.

LA RELACIÓ DE LA VUELTA I ANDORRA

17 moments espectaculars al país

La Vuelta a Espanya sempre ha tingut molt en compte Andorra i les seves especials característiques, que han fet que siguin garantia d’espectacle. Ahir, el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, va remarcar la gran relació del Govern amb l’organització i tenint en compte l’històric es veu clarament reflectida de fa molt de temps. La ronda espanyola va aterrar al Principat per primera vegada el 1967 i des de llavors ha passat pel país un total del 17 vegades. Però aquesta relació s’ha reforçat més des del 1998. La Vuelta només ha faltat a la seva cita amb el Principat en vuit ocasions en 20 anys, algunes de les quals perquè el Tour just venia de deixar la seva emprenta uns mesos abans, com el 2009 o el 2016. En cas que torni a arribar el 2018, seria la 18a vegada que la marxa ciclista de l’Estat veí passa per les carreteres andorranes.

tracking