Bàsquet

Final ajornada

La Federació Catalana suspèn el matx de la Lliga Catalana de diumenge a requeriment de l’ens espanyol

Final ajornadaACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El serial de la Lliga Catalana va viure ahir un nou i possiblement últim episodi, ja que la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ) va anunciar la suspensió de la final del torneig que havien de disputar diumenge vinent a Reus el MoraBanc Andorra i l’FC Barcelona Lassa.

La Federació Espanyola de Bàsquet va manifestar i requerir a l’ens català en diverses cartes, l’última del 18 d’octubre, la suspensió del partit o el canvi de data. El motiu? El calendari de les competicions que va aprovar l’assemblea general de la FEB l’1 de juliol passat. Segons aquest calendari, del 20 al 28 de novembre només hi pot haver duels de seleccions dins de les finestres FIBA, tot i que altres competicions de la Federació Espanyola de Bàsquet, com la LEB or o la Lliga EBA, es disputaran sense cap tipus de problema. L’entitat federativa catalana va intentar fer gestions i negociar tant amb la FEB com amb la FIBA o el Consell Superior d’Esports espanyol, però un cop vist que no van arribar a bon terme va decidir “suspendre el partit i ajornar-ne la celebració sine die vistes i valorades les conseqüències legals de dur a terme la final”, segons el comunicat difós ahir a la tarda. En aquest mateix escrit, l’entitat afirma que “ha estat una decisió molt difícil de prendre però pensem que és la millor decisió o la que s’havia d’assumir, pel bé del bàsquet català en el seu conjunt”, i hi afegeix que si l’oficialitat arriba tard és “perquè s’ha volgut esprémer al màxim les possibilitats per acabar fent la final” i, per últim, ho agraeix a tots els implicats, especialment als dos equips, i demana disculpes a la ciutat de Reus, als aficionats al bàsquet i a tots els patrocinadors.

Posteriorment, en una roda de premsa celebrada a la seu de l’FCBQ, a Barcelona, el president, Joan Fa, va reconèixer que “la carta que ens envia la FEB està basada en una cosa que té raó, ja que tots els presidents autonòmics vam votar a favor d’aprovar les finestres FIBA el mes de juliol, el problema és que llavors no vam arribar a calibrar el que ens podia passar”. El màxim dirigent també va desmentir algunes informacions que apuntaven que les federacions catalana i espa­nyola tenien un acord per poder disputar el matx, però que aquesta última va tirar-se enrere a l’últim moment.

Per últim, i quant al futur, Joan Fa hi va afegir: “Intentarem tots plegats buscar alguna solució i farem tots els esforços perquè es pugui acabar disputant la final, tot i que és complicat per un tema de dates i calendaris.” En la mateixa línia es va mostrar ahir el president del BC MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, que va assegurar que es posen “a disposició de la Federació Catalana de Bàsquet per intentar trobar una data en què puguem disputar finalment aquest partit”.

Shurna serà baixa a València

L’aler-pivot del MoraBanc Andor­ra John Shurna serà baixa el proper duel del club, el 3 de desembre a la pista del València Basket, per una pneumònia. El jugador americà s’havia d’incorporar avui als entrenaments amb els seus companys per preparar el duel, finalment suspès, de la Lliga Catalana, i no ho farà per aquesta patologia. En un comunicat emès ahir per l’entitat s’anuncia que “el temps total de baixa dependrà de la seva evolució.” Shurna s’afegeix així als lesionats Burjanadze i Jankovic.

ELS INTERNACIONALS DEL MORABANC ENTREN AVUI EN ESCENA AL PREMUNDIAL

Els quatre jugadors del MoraBanc Andorra que estan convocats amb les seves seleccions disputaran avui el primer dels dos partits del Premundial que jugaran durant aquesta aturada per les finestres FIBA.

El primer a debutar serà el polonès Przemek Karnowski, que jugarà a casa a la ciutat de Bydgoszcz contra Hongria (18.15 hores). Polònia està al grup C del Premundial amb Lituània, Kosovo i els hongaresos.

El següent a entrar en escena serà Jaime Fernàndez amb la selecció espanyola, que visitarà Podgorica per veure’s les cares amb Montenegro a partir de les 20.00 hores. Espanya va quedar enquadrada al grup A de la competició, on també jugarà una altra selecció amb representant tricolor, l’Eslòvenia de Jaka Blazic. L’actual selecció campiona d’Europa debutarà en aquesta qualificació pel Mundial com a local a Ljubljana i s’enfrontarà al combinat de Bielorússia a les 20.30 hores.

L’últim internacional del MoraBanc Andorra a jugar serà Andrew Albicy amb França a la mateixa hora. Els gals són al grup E amb Rússia, Bòsnia i Hercegovina i Bèlgica, que serà precisament el seu contrincant en el partit d’aquesta nit a les 20.30 h. En aquesta primera fase prèvia del Mundial es classificaran els tres millors equips de cadascun dels vuit grups.

tracking