Bàsquet

Albicy i l'Eurolliga, una història de futur per ser un fix a la selecció gal·la

El base del MoraBanc se sincera amb mitjans del seu país i parla d’ambicions

Albicy i l'Eurolliga, una història de futur per ser un fix a la selecció gal·la

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El base del Bàsquet Club MoraBanc Andorra Andew Albicy es troba concentrat amb la selecció de França per disputar la primera finestra FIBA de classificació per al Mundial de la Xina del 2019. Aquests darrers dies ha anat atenent diversos mitjans de comunicació francesos i en una entrevista publicada per Le Républicain Lor­rain va parlar sobre el futur com a professional i les seves ambicions: “Vull anar a l’Eurolliga, ja que sense cap mena de dubte és el millor nivell, aquell al qual tot­hom té ganes d’arribar.”

I hi va afegir que pensa “que estar en un conjunt que disputi la màxima competició europea m’obriria realment la porta al combinat nacional [l’última convocatòria final a la qual va participar va ser el 2010 per al Mundial de Turquia]”. Albicy aquest estiu va renovar el contracte fins al 2019 amb l’entitat del Principat (aquesta temporada i una més) i, per tant, un cop finalitzat aquest lligam segurament veuria amb bons ulls un canvi d’aires i d’aquesta manera complir un nou somni amb 29 anys. Un full de ruta que va estipular amb el representant temps enrere, tal com va assegurar a La Voix du Nord (regió Hauts-de-France): “Em trobo en el camí que vaig traçar amb el meu agent i va força correctament. A Andorra adquireixo experiència pel fet d’haver canviat de cultura, el joc a l’ACB o competir a l’Eurocup.”

Mentre que, aprofundint un pèl més, va comentar en relació amb la situació que viu al club que “com a estranger esperen encara més de mi i, per exemple, la renovació va demostrar la confiança que em tenen. Per a la meva evolució és perfecte, a més, el públic m’adora, així que segur que hi ha molta gent que actualment s’està adonant que no vaig prendre una decisió dolenta en deixar París”. Ara bé, el menut del MoraBanc haurà de treballar de valent perquè els grans fixin els seus interessos en ell. Pel que fa a aquest inici de curs registra, en nou partits de la Lliga Endesa disputats, una mitjana per duel de 3,6 assistències, 6,6 punts i 7 de valoració.

D’altra banda, Jaime Fernández, un altre no habitual de formar part a les llistes dels seleccionadors, ja acumula uns quants entrenaments sota les ordres del tècnic Sergio Scariolo. Juntament amb el nascut al país Quino Colom seran els directors d’orquestra d’Espanya. El tricolor, totalment integrat, ho va deixar clar: “Ens hem d’adaptar a certs canvis, però ens anem entenent bé.”

KOPONEN, BAIXA PER A LA FINAL DE LA LLIGA CATALANA?

El ministre finlandès d’Afers Europeus, Cultura i Esports, Sampo Terho, va enviar ahir una carta al Barça per demanar l’alliberament de Koponen per a la finestra FIBA. Manca la resposta del club i si el deixés marxar es perdria la final de la Lliga catalana, com Vezenkov i Kurucs. Hanga no anirà amb Hongria i falta saber què es farà amb Seraphin i Heurtel.

tracking